<

У Володимирі розпочали масштабне будівництво реабілітаційного центру

19:05 | 18.09.2024 / Володимир / , /
Перегляди
1404
/ Коментарі відсутні

У Володимирі на вулиці Генерала Шухевича стартувало довгоочікуване масштабне будівництво реабілітаційного центру на базі колишнього інфекційного відділення.

Роботи виконує луцька фірма “Бетон Брук Сервіс”, яка виграла повторний тендер на будівництво реабілітаційного центру. Попередня вартість робіт складає 96, 3 млн грн, фінансування відбуватиметься за кошти місцевого бюджету.

18-го вересня хід робіт приїхали оглянути міський голова Ігор Пальонка, перший заступник міського голови Ярослав Матвійчук, директорка Володимирського ТМО Тетяна Ващук, на чиєму балансі знаходиться приміщення і територія, де розпочались ремонтні роботи, начальник управління інфраструктури Ігор Возний та представники підрядника.

Як зазначила виконроб підрядної організації, прибувши на територію наприкінці серпня вони одразу почали наводити лад. Викосили територію, позрізали кущі, дерева, на які дали дозволи. Активні будівельні роботи розпочали з 10-го вересня, приступили до забивання паль, однак на заваді став старий лікарняний септик, який виявили під час робіт. Тож додатково довелося викачати 30 тонн рідини, через що затягнувся на декілька днів хід робіт.

“Збирали робочі наради, викликали технагляд, проектантів, приймали технічні рішення по об’єкту. Викачали близько 30 тонн медичного септика. Ці роботи не передбачалися в договорі”, – додала виконроб.

Міський голова Ігор Пальонка розповів, що наразі на об’єкті працює 13 будівельників, їхню роботу контролює технагляд. До кінця цього року на будівництві планують облаштувати монолітний фундамент.

Він додав, що оскільки на даному майданчику відсутні каналізаційні мережі, тож сюди також будуть прокладати нову гілку від центрального водопроводу. На це проводиться окремий тендер, де уже незабаром визначаться із переможцем. Даний проект дасть можливість приєднати мешканців вулиці Генерала Шухевича до центрального водогону. Мер додав, що ці процеси не впливатимуть на хід будівництва реабілітаційного центру.

Своєю чергою, директор ТОВ “Бетон Брук Сервіс” Сергій Стрихарчук зазначив, що на даному об’єкті уже проведені підготовчі роботи. Наразі йде підготовка до заливання фундаменту, забиваються палі. Проводяться підготовчі роботи до будівництва сховища, яке буде розташоване на території реабілітаційного центру.

Роботи мають виконати до кінця наступного року.

Нагадаємо, вкінці серпня минулого року у Володимирі представили проєкт майбутнього реабілітаційного центру для військових, який планують збудувати на базі «червоної лікарні». Головний корпус хочуть зберегти. Також на території планують нове будівництво. На другому поверсі у новому корпусі будуть розташовані комфортабельні кімнати перебування пацієнтів. На першому поверсі прийматимуть пацієнтів, також там розташують рецепцію.

Крім того, у новій будівлі передбаченні лікувальні ванни, басейн, зал лікувальної фізкультури з тренажерами. Також планують облаштувати зону відпочинку із кінотеатром, ігровою частиною, зоною читання. 

У середині жовтня завершили демонтаж старих споруд на території.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Вересня, Четвер