<

«Щодня молюся за Медведчука», – настоятелька Зимненського монастиря УПЦ МП

14:08 | 22.04.2023 / Володимир / , , /
Перегляди
19149
/ коментарів 12

З огляду на останні події, що відбуваються в Україні та й на Волині, заборону на діяльність УПЦ мп та припинення договорів оренди з їхніми релігійними організаціями, журналісти поспілкувалися з настоятелькою Зимненського монастиря ігуменею Стефаною. Вона розповіла, що не зважає на рішення органів влади та продовжує молитися за зрадника України Медведчука, який з родиною був частим гостем Зимненського монастиря.

Про це йдеться у сюжеті каналу Конкуренту.

В ігумені Стефани запитали про її близьке спілкування з родиною Медведчуків, які були помічені у Зимненському монастирі на Різдво у 2020 році і ще багато разів. Журналісти поцікавилися, чи підтримують вони досі зв’язок.

– Я, як Бога не зраджую, так і людей не зраджую, які допомагають, я за них молюся. Зв’язку у нас немає, але я за них молюся щоденно. Бо вони дуже багато зробили для відродження обителі, – відповіла ігуменя.

– А, чим саме допомагав?

– Я вам детально не розповім. Допомагали, коли собор був в аварійному стані. І все інше. Він вже був не в політиці. Просто від себе допомагав.

 ⁃ Але попри ці, як ви кажете, добрі справи, всі знать про його співпрацю з Росією. Чи це, на вашу думку, не є погано?

– Ми всі з Росією працювали, правда? І бізнес в нас був державний, мабуть, і зараз качають газ. Але в політику не вмішуюся. Я їм таких питань ніколи не задавала, бо не настільки була глибоко обізнана людина, що мені було соромно запитувати, думала, що щось не те скажу. Я йому проповідь казала, про церкву, про свята розказувала, про історію обителі. А в політику – хто з ким спілкується, це не мій рівень. Я і не хотіла опускатися до того рівня. Я знаю, як жити по-євангельськи. А там хай вони самі вирішують ті політики. Але церкву зачіпати не потрібно, бо це не безнаказанно.

Нагадаємо, 21-го квітня у Володимирі припинили договори оренди землі під церквами московського патріархату. 13-го квітня Володимирська райрада заборона діяльність УПЦ мп: із Зимненським, Низкиничівським монастирями та Успенським собором хочуть розірвати договір оренди.

Раніше на сесії депутат Волиньради Андрій Бокоч та помічник нардепа Ігоря Гузя звернувся до Волинської облради щодо позбавлення права оренди земельних ділянок, що знаходиться під церквами та храмами УПЦ мп на Волині. Зокрема, у Володимирському районі йдеться про Успенський собор, Зимненський та Низкиницький монастир. Тож 11-го квітня Волинська облрада прийняла рішення про заборону УПЦ мп на території області.

Цікавим є той факт, що Зимненський монастир був переданий у користування релігійній організації «Святогірський Успенський Зимненський ставропігіальний жіночий монастир Волинської області» розпорядженням голови ОДА у 2003 році, а договір про надання у користування був підписаний Юрієм Погуляйком уже в 2020-му році, коли росія напала на Крим та східні області України. 

Напередодні 19-го квітня Нововолинська міська рада прийняла рішення про заборону діяльності УПЦ мп та припинення договорів користування земельними ділянками трьом храмам УПЦ мп на території громади, а саме: Низкиницькому монастирю, Свято-Вознесенському храму на 15-мі мікрорайоні та церкві Святого великомученика і цілителя Пантелеймона, що біля 4 шахти.

Читайте також: у Володимирі біля Успенського собору пройшла акція протесту проти московського патріархату




коментарів: 12
  1. Знову, ігуменя Стефана лякає Богом парафіян та журналістів: “…бо це не безнаказанно”. Як воно істинно по московськи. Та відхрещується від політики, хоча промосковська політика там – аж шкварчить. Матушко Стефано! Ви не повідомили які гроші жертвував на монастир В.Медведчук та його дружина: вкрадені в Українського народу чи зароблені чесною працею? Чи вам все одно? А кошти інших високих жертводавців, що ночували в УПЦ МП, (поки-що) обителі? І взагалі, дайте відповідь на просте запитання: Кому належить Зимненський жіночий ставропігійний монастир, заснований тоді, коли ще Москви й не існувало: Московському патріярхату чи Українському народу? Чекаю.

  2. Чому не допомагати коли гроші награбовані ,в нас таких “патріотів “багато ,а ця Стефанія з себе теж св’ятошу корчить ,поїдь на схід і побачиш ,що твої Мпешні ублюдки зробили з України і це з благословіння вашого гундяєва і його патрона Путіна .

  3. Повністю знехтувавши те, про що говорила ігуменя Стефана, ведуча робить свій ( редакційний ) політично мотивований висновок. На жаль !

    • А ви не подумали, що ігуменя банально брехала? Дайте відповідь! Тільки без моралі та повчань – я це й сам вмію краще за вас.

  4. Вся нечисть яка перебувала при влвді ,починаючи від злодія Кучми їздили в це сектанське кубло ,ім там як медом намазано ,гріхи замолювали ,чи що вони там робили .

  5. Напевно, з москви їм прийшов наказ ,всіа способами задурювати голови фанатам розказуючи ,що воони вже перекрасилися і не належать до кацапського патріархату ,а якісь незалежні і таке інше .Ця св’ятоша бреше і Бога не боїться .

  6. Відповідь п. Анатолю Бідзюрі : У щойно опублікованому в “Українській правді” блозі філософа Сергія Дацюка “Війна навиворіт” є такі рядки : “Спільність різноманітності зруйнована. Нам всім одноманітність пропонована”. Шкода, що в нашому теперішньому українському випадку — це ОДНОМАНІТНІСТЬ НЕНАВИСТІ !

    • Немає ненависті. Є прагнення позбутися брехні та пізнати правду. Нарешті, через 300 років окупації. Оце й все. Не заважайте нам.

  7. Бреше і Бога не боїться.Як може бувша номенклатурна комсомолка про політику не говорити ….

  8. А можна якось забрати монастир в феесбешної секти? Просто, не гвандіти багато років, а зробити. Нє?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця