<

Районна рада прийняла рішення щодо перейменування Володимир-Волинського району у Володимирський

Цей запис опубліковано більш як рік тому
14:44 | 28.01.2022 / Володимир / , /
Перегляди
1408
/ Коментарі відсутні

28-го січня на сесії депутати районної ради схвалити ініціативу голови Віктора Хиця щодо перейменування Володимир-Волинського району на Володимирський.

За відповідне рішення одноголосно проголосували 35 депутатів.

Нагадаємо, постановою Верховної Ради України від 15-го грудня 2021 року №1959-IX «Про перейменування міста Володимир-Волинський Володимир-Волинського району Волинської області» місто Володимир-Волинський Володимир-Волинського району Волинської області було перейменовано на місто Володимир.

Після чого постало питання про перейменування Володимир-Волинського району у Володимирський.

Відповідно до пункту 26 частини 1 статті 43 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Закону України «Про географічні назви», враховуючи прийняття Постанови Верховної Ради України «Про перейменування міста Володимир-Волинський Володимир-Волинського району Волинської області», що є підставою для прийняття згідно з пунктом 29 статті 85 Конституції України Постанови Верховної Ради України про перейменування Володимир-Волинського району Волинської області. Зважаючи на те, що назва району є похідною від назви його адміністративного центру, районна рада схвалила ініціативу голови щодо перейменування Володимир-Волинського району Волинської області на Володимирський район

Відповідно до частини сьомої статті 5 Закону України «Про географічні назви» назви адміністративно-територіальних одиниць, як правило, повинні бути похідними від найменування тих адміністративних одиниць, які є їх адміністративними центрами, або географічного чи історичного найменування тієї частини території, де розташовані ці адміністративно-територіальні одиниці. Слід зазначити, що підпунктом 3 пункту 1 Постанови Верховної Ради України «Про утворення та ліквідацію районів» від 17-го липня 2020 року №807-IX у складі Волинської області утворено Володимир-Волинський район з адміністративним центром у місті Володимир-Волинський.

Відтак, прийняття Постанови Верховної Ради стала підставою для прийняття згідно з пунктом 29 статті 85 Конституції України Постанови Верховної Ради України про відповідне перейменування Володимир-Волинського району.

Надалі процедура передбачає порушення клопотання перед Волинською обласною радою щодо внесення подання до Верховної Ради України про перейменування Володимир-Волинського району Волинської області на Володимирський район.

Нагадаємо:




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

16 Квітня, Вівторок