<

Пророцтво судді Лященка не справдилося. У Володимирі-Волинському Максима Силюка судитимуть далі

Цей запис опубліковано більш як рік тому
18:05 | 25.12.2015 / Володимир /
Перегляди
4
/ коментарі 2

На черговому судовому засіданні у справі проти бійця  51-ї ОМБР Максима Силюка з’явився новий прокурор – пан Балакунець. Цього разу сторона обвинувачення презентувала себе у військовій формі, однак вразила всіх не компетентністю у справі. У своє виправдання він сказав, що матеріали обвинувального акту бачить 15-ть хвилин, тому важко орієнтується. Довгоочікуваний свідок Чембулаткін так і не з’явився на відеоконференцію, тому досліджували письмові докази.

Як розповів адвокат Максима Василь Нагорний, увечері, 24-го грудня йому зателефонували та повідомили, що судове засідання відкладається. Причина – хвороба прокурора. “Інтуїтивно чомусь вирішив їхати – і не прогадав. По прибуттю в суд з’ясувалося, що прокурор доїжджає до Володимира-Волинського. Правда, новий”, – розповів правозахисник.

Із запізненням, однак у військовій формі, з’явився представник сторони обвинувачення Балакунець. Адвокат, прокурор та суддя, перед початком засідання провели попередню нараду. Відтак, судове засідання розпочалося із затримкою близько години.

Але, і після наради суд не розпочався. Балакунець прибув, однак без постанови про його включення до складу групи прокурорів. За 15-ть хвилин прокурор намагався ознайомитися із матеріалами справи, однак у ході засідання стало зрозумілим, що йому це не вдалося.

Фактично жоден із названих аркушів обвинувального акту чітко представити та аргументувати в суді він не зміг. Купа досліджених повідомлень, пояснень, довідок, списків не дала в результаті жодної ясності у справі. Остаточно розгубився пан Балакунець при дослідженні книги вечірньої повірки військовослужбовців із 4-ї зенітно-ракетної батареї. Обвинувачення не змогло навіть відповісти на уточнювальне запитання суді, за який місяць подані аркуші з книги.

Перерву у судовому засіданні змушені були зробити через те, що прокурор знову ж згубив нитку доказовості, у яку військову частину мав прибути Максим Силюк водієм, оскільки із витягу з наказу командира виходило, що “у Ковельський МВК”.

Не поліпшало із володінням матеріалом обвинуваченню і після перерви. Тому розгляд справи знову відклали. На 28-ме січня вже 2016-го року. Нагадаємо, справа тягнеться із квітня 2015-го.

DSCN9981
DSCN9986
DSCN9996




коментарів: 2

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця