<

Про адаптацію до мирного життя, після повернення з фронту, говорили з володимирським військовим, а нині адвокатом, Сергієм Лященком

Цей запис опубліковано більш як рік тому
21:24 | 16.02.2023 / Володимир / , , /
Перегляди
1888
/ Коментарі відсутні

Війна не минає безслідно, вона лишає свій відбиток на містах та людях, воїнах, які повертаються до мирного життя. БУГ поспілкувався із тепер уже ексвійськовим 14 бригади Сергієм Лященком з Володимира, який нещодавно приїхав із фронту. Говорили про службу, поранення, адаптацію до мирного життя та роботу. Інтерв’ю проходило під час чергового вимкнення електроенергії.

Повернувшись із Харківщини, Сергій звільнився зі служби, яку проходив у 14 бригаді, та приступив до адвокатської практики, якою він і займався до початку повномасштабного вторгнення росіян в Україну.

“Мені психологічно комфортніше вернутися до роботи, так легше відійти від військових подій, якими жив останніх десять місяців і реабілітуватися”, – поділився Сергій.

24-те лютого розділило життя чоловіка, як і більшості українців, на до і після. Йому вранці подзвонила сестра, яка проживає у Сумах і повідомила, що почалась війна. О 8 ранку він уже прийшов до місцевого військкомату, але через те, щоб був не придатний до служби у мирний час та не мав військової підготовки, його відправили додому. Але ввечері вийшов указ президента про повну мобілізацію. Тож 25-го Сергія уже взяли на службу, але він мав написати заяву, що повністю бере відповідальність за стан свого здоров’я.

Маючи музичні здібності, Лященка відправили до 14 бригади в оркестр, де він пробув півтора місяця. Але військовий не хотів проходити службу у Володимирі, він рвався туди, де відбуваються військові дії.

Також говорили із Сергієм про службу на Харківщині, звільнення окупованих міст та сіл, в одному з яких саме він повертав український стяг, про поранення і реабілітацію, адаптацію до мирного життя та адвокатську практику.

Більше дивіться у відеоінтерв’ю із військовим-адвокатом Сергієм Лященком.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

18 Квітня, Четвер