В порядку денному розглядали декілька програм економічного та соціального розвитку району.

Найактивніше обговорювали питання затвердження технічних документацій по нормативній грошовій оцінці земельних ділянок. Депутатів зацікавила ділянка у 0,6 га у лісі біля Микулич, яка намічена для передачі у тимчасове платне користування  ПП “Універсам”, а саме її оціночна вартість (42 тисячі гривень). На думку народних обранців ця цифра сильно занижена. Тому депутат Петро Козлюк запропонував виключити з проекту рішення цю земельну ділянку та створити тимчасову контрольну комісію для вивчення цього питання. Депутатський корпус підтримав ці зміни.

Не підтримали депутати програму фінансового забезпечення реалізації Володимир-Волинською РДА повноважень на 2017 рік. Представники ВО “Свобода” переконали колег, що ця програма “виймає” з місцевого бюджету майже 100 тисяч гривень та спрямовує їх на оплату праці чи інші потреби працівників РДА, які, в свою чергу, повинні фінансуватись з державного бюджету, не залежно від того, який об’єм роботи вони виконують.

Було прийнято й рішення про районний бюджет на 2018 рік. За словами начальника управління фінансів РДА Олени Бондарук, доходи у наступному році зростуть на 21%, всі видатки у бюджеті планові, а ситуація з зростанням мінімальної заробітної плати не створить проблем, адже всі зміни до районного бюджету внесені. Проти цього бюджету виступили представники ВО “Свобода” .

«У зв’язку з урядовими бюджетними змінами на фінансування місцевим бюджетам передаються комунальні послуги та енергоносії установ охорони здоров’я та утримання установ загальної освіти.  Таким чином ми змушені освіту району  дофінансовувати на 3 мільйони 100 тисяч гривень, ще 246 тисяч  виділяти на оплату енергоносіїв лікарні. Це ті гроші, які б ми могли використати на покращення інфраструктури в районі. Думаю, з наступного року буде по-іншому і на місцеві бюджети перекинуть ще більше видатків. Може дійти до того, що і зарплати вчителям платитимуть з районного бюджету. Але варто пригадати, що ще в минулому році ми попереджали, що скорочення видатків на освіту призведе до закриття шкіл. Нам натомість гарантовано обіцяли, що на 1 вересня будуть шкільні автобуси. Дали їх аж у грудні і знову людям збрехали. Тому фракція ВО «Свобода» у районній раді голосувати за бюджет, яким влада кожного разу бреше людям в очі, не буде», – зазначив Павло Карпюк (кор. – офіційна позиція представників ВО”Свобода” у Володимир-Волинській районній раді).

Також депутати призначили почесні стипендії районної ради і РДА учням шкіл району за 1-ий семестр 2016/2017 років та підтримали звернення Устилузької міської ради до Міністра внутрішніх справ України, Голови Національної поліції та Голови Державної прикордонної служби з приводу забезпечення публічної безпеки і порядку на території митно-сервісної зони в Устилузі.