<

Про погані дороги та специфіку роботи закладів культури: сесія Володимир-Волинської районної ради

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:15 | 28.10.2016 / Володимир, Новини / /
Перегляди
2
/ коментарі 3

28-го жовтня відбулася сьома сесія Володимир-Волинської районної ради. В черговий раз на сесії домінували виклики з місця та недолугий гумор, над конструктивною роботою. Але не зважаючи на це більше 20-ти рішень, які виносились на розгляд районних депутатів були прийняті.

Традиційно сесія розпочалася з розгляду депутатських звернень. Більшість з яких стосувалась районних доріг. Депутати висловили своє незадоволення не лише станом більшості «транспортних артерій» району, але й їх, так званим, «ремонтом».

Зокрема депутат Вікторія Середа звернула увагу присутніх на те, що біля села Суходоли ремонтники не лише халатно провели ямковий ремонт, вони навіть не використовували спеціальної техніки

Просто насипали, я підозрюю, старий асфальт та щебінь, що зрізали з вулиці Ковельської, у ями та пристукали лопатами. Ось такий ремонт, – обурилась представниця районної громади.

Усі звернення були підтримані депутатським корпусом.

Більшість рішень, які виносились на голосування, стосувались внесення  змін у діючі нормативні акти, то ж підтримувались вони майже одноголосно. Суперечок практично не виникало, адже всі вони погоджуються відповідними депутатськими комісіями, в яких працюють депутати різних фракцій.

А ось коли виникали суперечки, то зал засідань РДА перетворювався на балаган. Як не парадоксально, але одне із найбільш обговорюваних рішень стосувалось Положення про порядок проведення конкурсу на заміщення вакантних посад керівників закладів культури. Основні претензії висловили представники партії “Свобода”. За їх словами склад конкурсної комісії сформований так, щоб в майбутньому була можливість тиснути на того чи іншого керівника.

Відповідно до положення у конкурсну комісію входять заступники голів РДА та районної ради, представники юридичної служби райради, відділу культури РДА та профільної постійної комісії райради. Свободівці в свою чергу вимагали замінити текст так, щоб не лише депутати профільної комісії могли приймати участь у відборі керівників закладів культури, але й будь-хто з депутатів райради. Після тривалих та не дуже адекватних суперечок, депутати прийняли зміни до рішення. Тепер у конкурсну комісію будуть входити не лише депутати  профільної комісії, а й по одному представнику від кожної фракції представленої у районній раді.

Ще одне досить суперечливе рішення стосувалось оренди приміщень районного будинку культури. Враховуючи те, що РБК активно використовується як концертний зал, розробники проекту рішення по цьому питанню вважають доречним збільшити вартість оренди концертного залу для комерційних заходів з 300 грн/год до 1000 грн/год. Такий прейскурант не викликав би жодних емоцій, якби градація заходів була б не на два (комерційні та некомерційні заходи), а на щонайменше 4-5 видів. Оскільки заходи можуть бути й місцевого масштабу, але з платним входом (концерт місцевих колективів, КВК). На них організатори не встановлять ціну вище 50-ти гривень, а значить і не заплатять оренди. В будь-якому випадку даний проект рішення був прийнятий без змін.

img_9841
img_9844




коментарів: 3
  1. Гляньте які давольні сидять. Звільнили Люду, підставили і улибаються. хто тепер робити буде в вашому районі.

  2. В місті одна компетенція, а ті “селянські ” висуванці і того не варті. То ж треба було спеціаліста звільняти із-за бабських примх! Ідіоти недалекоглядні.

  3. Люду в місто з руками і ногами заберуть. Всі з тої райради нормальні повтікали.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота
26 Квітня, П’ятниця