<

«Чорна субота»: на пункті пропуску «Устилуг» кілометрові черги з авто [ОНОВЛЕНО]

Цей запис опубліковано більш як рік тому
20:10 | 24.11.2018 / Володимир, Новини / /
Перегляди
38
/ коментарів 47

24-го листопада на пункті пропуску «Устилуг» стався справжній транспортний колапс. Міст через річку Буг заблоковано з української сторони. 

Про це розповідають очевидці подій інтернет-виданню «БУГ». Так, за словами людей, перед мостом рух блокують озброєні прикордонники. Не пропускають авто через міст ще з 14:30 години. Тільки о 19:30 розпочали пропуск 10-15 авто в дві сторони.

“Прикордонникам підійшла підмога. Близько 20-ти людей з автоматами. Не пускають ні туди і не сюди”, – розповідає очевидець. 

За інформацією від людей, спочатку не впускали на українську сторону людей з tax free, а потім перестали пускати всіх підряд.

“З польської сторони черга стоїть аж до жовтої хати. Це близько кілометра”, – розказують люди, що стоять на кордоні в черзі.

“На в’їзді в Україну стоїть СБУ і не впускають. З моста на таможню – озброєні прикордонники, а тих, що в таможні – митники не впускають з в Україну. З півночі жодна машине на заїде на територію України без розмитнення. Тільки на розмитнення або вносити заставу еквівалентну сумі розмитнення. Але є ще одне але. Суму застави прорахують тільки на великих митницях типу Шегині, Рава Руська, Ягодин. За Устилуг невідомо. Швидше всього, що ні”, – розповідають інтернет-виданню «БУГ». 

Люди говорять про безвихідну ситуацію і не знають що робити. На дворі морозно, а в автівках є і діти.

О 22:40 інтернет виданню «БУГ» стало відомо, що в спільнотах у вайбері власники євроблях говорять про стягування техніки (бульдозерів і тракторів) до Устилугу. Люди налаштовані зневірено і навіть вороже, тому прикордонники побоюються прориву держкордону. 

“Десятки тракторів і бульдозерів чекають 12-ої години. Люди настільки налаштовані, що готові зрівняти границю з землею!”, – пишуть у вайбері.

Події пов’язані із законами №8487 та №8488, які стосуються «євроблях». Як розповідають очевидці, це все робиться спеціально, щоб змусити людей на автівках з єврономерами платити гроші за розмитнення транспортного засобу.

Євробляхарі, які не встигнуть в’їхати в Україну  до 00:00 години 25-го листопада змушені будуть сплатити митні платежі або грошову заставу.

В мережі розповсюджують текст, який стосується «підводних каменів» нового закону. Про них повідомив начальник Львівської митниці Левко Прокіпчук.

Ось його зміст:

«Увага всім резидентам України, які є власниками/користувачами транспортних засобів на іноземній реєстрації. Сьогодні в газеті Голос України опубліковано два закони 2611-VIII та 2612-VIII (в народі відомі як закони щодо євроблях/законопроекти 8487 та 8488). Обидва ці закони набирають чинності з дня наступного за днем опублікування (окрім норм про підвищення відповідальності), тобто з 0:00 25.11.18.

Хочу звернути увагу власників/користувачів євроблях на змінах в друге реченні ч.1 ст. 381 Митного кодексу України. Так, у цій нормі слова «що підтверджується відповідним документом» замінили словами «що підтверджується відповідним документом та переміщуються громадянами-нерезидентами». Ця ніби-то незначна зміна має дуже великий вплив на резидентів, які матимуть бажання в’їхати в Україну на євробляхах.

Отже, за новими правилами громадяни-резиденти мають право переміщувати транспортний засіб, що зареєстрований за межами України, в режимі транзиту за умови сплати грошової застави в розмірі митних платежів, що підлягають сплаті при ввезенні таких автомобілів на митну територію України з метою вільного обігу. Таким чином, якщо резидент планує сьогодні здійснити перетин митного кордону України на автівці з іноземною реєстрацією і повернутися після 00.00 годин, то сплата митних платежів або грошової застави є обов‘язковою.»




коментарів: 47
  1. Люди объединяйтесь!!! Нужно показать этим ЗАКОНОПРИДУМАТЕЛЯМ, что мы люди тоже!!! Нужно брать что-то в руки… А то по нормальному они не поймут!!!

  2. От добре було їздити і башляти за рік 500 Дол хабарі +страховки + дорога . Робити перезаєзди . Всі готові до цього. А заплатити 1000-2000 і забути цей страшний сон то погано

  3. Да…Пахне революцією.Такий плівок в спину від пороха.і ті контрацептиви прийняли такий закон тоді коли голодомор був….Уроди……Вони думають що ми тут міліони заробляємо.Ми тут виживаємо як можемо.

  4. Люди живуть з тої польщі а тут взяли і перекрили повітря. Краще б ціни на авто знизили щоб купували на українцях а не знущались так!!!

  5. Шановні фахівці лопати руках, та *Ярі АНТИбляхівці*!!!
    Про який контрабас ви кажете??? Якщо вам вам не байдужа доля українців, то ви маєте усвідомити, що за авто, яке коштує 3000 євро за кордоном, ми не повинні сплачувати митних платежів в розмірі 3500 євро. Там, за кордоном, де влада насправді піклується за свій народ, це вам стане в 300 євро!!! Шановні ПСЕВДОпатріоти Укрномерів,вибачте що я вас засмутив, але ваш Мерс 2002 року не коштує 6000 баксів, його реальна ціна,-2000. В базарний день!!! Якого ви пишете цю херню??? Хлопці Хто ви???
    Ви за кого???

    • Друже,ти як ПАТРІОТ з розмитнення мріеш сплачувати 300 євро,а два місяці тому я з пасата євро 5 сплатив 2900 євро.
      І хто з нас патріот???
      І це не головна проблема.Головна у тому що всі ланосятники та мурчики-девяточники пересіли в бехи і ауді та льотають із швидкистю звука наче шумахери.А заподіяна шкода від бмв чи ауді у рази більша ніж від шкпрлупки,якою він володів

      • Ахахах
        Більшої нісенітниці я ще не читав
        Наскільки треба бути обмеженою людиною щоб обвинувачувати в тому що людитганяютььна дорогах не людей а бляхи.

  6. Давно пора було це зробити,добре що хоч президент навів порядок з цими хитрозробленими контрабандистами. Ще залишається з двойними паспортами лад зробити бо теж на машинах їздять тут як іноземці.

    • де ви бачите президента? то нелюд а не президент… антинародний вибранець який сам себе вибрав грошима…

  7. А чого мeне не дивує перший ж пост від бляхєра і на язиці??
    Задовбали країну. З нетерпінням чекатиму поки введена буде ще й кримінальна відповідальність…

  8. Нарешті заставлять тих спиногризів евробляшних податок платити в держбюджет, а то попривикали з чесних податкоплатівців робити лохів.

    • З чесних податкоплатівців :) лохами робить держава! А простих людей вона використовує неприродним способом :(

  9. Самі того хотіли, два роки вибивали закон про розмитнення під радою. Так що вітаю вас, бляхарі, ви перемогли, ласкаво просимо під розмитнення.

  10. Які трактори? Які БУЛЬДОЗІРИ? Спеціально вийшов подивитись, що робиться і жодного бульдика не побачив. Сплачуйте нормальні податки, як в нормальній країні і не псіхуйте. А то звикли совати такси і перекиди на бляхах, ніби в банановій республіці. А в 60 будете репетувати чого пенсія маленька!!!!

  11. Всі такі противники євроблях, що аж тошнить. Ви знаєте для чого ввели це розмитнення? Тому що не вистачає грошей на підтримання жирних дуп у верховній раді. За рік-другий коли вже не буде євроблях візьмуться за податки для укрблях. Тоді пішоходи будуть травити автомобілістів. А ще через трохи часу – будемо платити за повітря!!!

    • так і буде, а як ви хотіли ? це капіталізм, малята ! для заспокоення скажу, шо так буде не тільки в Україні, але там буде повільніше ! радійте !

  12. Спочатку вкрали всі підприємства, потім порізали їх на брухт, знищили промисловість. Викинули людей на вулицю. Потім створили систему заробітку на бляхарах. А коли намалювались інші перспективи – витерли об них ноги. Тепер це просто чорна робоча сила без прав. Думаю, це не додасть молоді бажання працювати в Україні і платити податки. А додасть бажання їхати звідси подалі.

  13. https://www.epravda.com.ua/news/2018/11/9/642505/
    Ну а як вам така інформація? до Сергія, який пише про “розмитнення у 300 євро, і бла бла бла, там влада за кордоном, яка піклується про свій народ”. У кожній країні ЄС є ввізне мито і ПДВ. Інша справа можливо акциз відсутній. Дешеві автомобілі суттєво від того що екологічні норми “драконішають” з року в рік. Великі міста забороняють в’їзд старим в першу чергу дизельним машинам. Тому і продається ФВ Поло 1998-1999 року за 350 євро в Німеччині.

  14. Такими темпами менi здаеться влада мае всi шанси не дотягнути до виборiв.Я хоть не являюсь власником эвробляхи,але вже готовый iти рвати контрацептивiв.А противники евроблях це просто Жаби яki не розумiють що це робиться для всього народу

  15. Всім противникам виконання цього Закону України . У Державі правила повинні бути однакові для всіх – КРАПКА .Якщо подобаються Вам правила розмитнення в країнах Балтії,Іспанії або деінде – зібрали свої труси у свої євробляшанки і звалюйте туди на постійне проживання . Так що панове , якщо Ви такі ЦИВІЛІЗОВАНІ , то і вчиняйте так як вчиняють цивілізовані і просунуті люди у всьому світі – переїзджають жити туди де їм більше до вподоби і де їх освіту і талант можна застосувати. Але при цьому хочу Вам відкрити “велику таємницю” – там Вам теж прийдеться жити по місцевих законах і дотримуватися їх дуже сумлінно , а якщо ні то назад в свій Свиносранськ обурюватись вселенською несправедливістю….

  16. судячи з коменатрів, майбутного в цієї країни не має. Молодь тікайте хвідсиля, тут абодави та тіхто дужебажаєплити податки казнокрадам на маєтки та їм мажорів. В лохторату понняття не має що таке податки, а воно все одно кричить і все. І головне ні один із крикунів платіть податки не покаже куди вони йдуть і чому країна на гарні краху. Для криркнів- в мене авто немає,я киянин. Із з огидою слідкую за тими хто кричить на людей,які бажали адекватної вартості бу авто. Як ви придуркуваті їх не обзивали. А ваші кумири тим часом Васадзе,Порохи, Назаренки, Святаші – стають мілірадерами. Країна втрачена з такими жебраками і рабами як ви. Огидно. Молодь – вчіться і їдьте звідсиля. Тут просвіту не видно, тільки гірше.

  17. читаючи це складається таке враження, що люди на Західній Україні- жирують. Мільярди получаються від контрабанди, а відсили за сутки може й будуть мати 200-300 грн, якщо все буде добре, вони простоять в холоді, в голоді, в жарі.
    А за ваші так звані євробляхи: коли старші люди не можуть собі дозволити купити машину за 7000 доларів в Україні, не для себе, а для своєї сім*ї,при зарплаті 3000 грн в місяць, вони повинні виїжати за кордон не бачучи своїх дітей, жінок. Щоб в холодну пору року вони не стояли і не мерзли на зупинках!Звичайно хто пише шо євробляхи нареші подінуться(може просто заздрите?), нарешті все буде добре, що наш парламент такий маладєц,умнічки, що все ппіде в пенсійний фонд. Багато пішло в той пенсійний фонд, що з армії, що тепер і з цих євроблях. Накрали зі Сходу тепер і накрадуть із Заходу!

  18. Пан Президент,важко Тебе навіть таким словом називати.Так от ,пан,коли ми вибирали тебе ,то навіть не думали ,що ти ,пан,будеш таке судити.Щоб мені руки відвезли, якщо я ще раз за тебе проголосую.Щоб Господь Бог дав ,щоб ти їздив на тій євроблясі і твої діти і внуки,щоб ти попробував жити ,по своїм законам.Я хочу ,щоб Бог почув мої слова і щоб ти відповів перед ним .

  19. кожне бидло, яке захищае цю е**ну владу хай скаже, чому закриваються вугільні підприєства???

  20. Правительство Италии вводит штрафы с возможной конфискацией авто для тех автовладельцев, которые, находясь в стране более 60 дней, управляют автомобилем на иностранной регистрации.Таким образом правительство Италии пытается положить конец уклонениям от уплаты налогов итальянцами, которые ездят на зарегистрированных за рубежом автомобилях. Закон будет касаться также иностранцев, которые живут и работают в Италии нововведениях объявил министр инфраструктуры и транспорта Данило Тонинелли на пресс-конференции. “Мы включили в закон о безопасности положения, которое запрещает тем, кто проживает в Италии более 60 дней, управлять автомобилями с иностранными номерными знаками”, – сообщил министр.По его словам, теперь тех, кто будет пытаться обойти уплату налогов, ждут серьезные штрафы, а если они не подчинятся и не перерегистрируют автомобиль – и конфискация.

    Нарушители должны будут заплатить штраф от 712 евро. В течение 180 дней автовладелец будет вынужден перерегистрировать автомобиль, в этот период авто будет сохраняться на складе. Если автомобиль заэтот срок не перерегистрируют, его конфискуют.”Я очень горжусь этой мерой, которая призвана остановить распространенную практику, которая наносит ущерб всем нам, отбирает деньги и вредит даже тем многим итальянским компаниям, которые работают должным образом”, – заявил министр. А мы хотим и налоги не платить и дороги чтобы хорошие были. Надо самим научиться жить по человечески и выбирать в верховную раду людей которые будут о нас думать А не 20 лет по кругу одних и тех же гонять. Которые не знают где с людей деньги еще выбить.

    • 1000+ Цілий день перекривають рух на пункті пропуску за ті бляхи. А чому не перекривають за зарплати, пенсії, стипендії? Мабуть, за файки, перекиди і такси такі види оплат не передбачено. Я теж за здешевлення розмитнення. Вам зробили пільговий період – тож вперед. Так ні – хочуть ту бляху за 200-300 баксів. А те, що за рік вкладають в страховку десь 400$, ТО, паливо на переїзди – ще десь 600-800$, або верблюдам на перезаїзди 500$ – це норма.(А розмитнити за 1500-2000 – ненорма! ШОК!) В цій ситуації, на мою думку, найбільше врізали транзитникам(5-10) днів. Їм можна було б і полегше(наприклад застава за день 1000гр). А іншим – ласкаво просимо до розмитнення. І страйкуйте за зарплати і т.д., то ще й інші до вас підтягнуться(І я колесо принесу:)).

  21. Для виконання законів людьми, потрібно спочатку розпочати з верхівки. Як люди можуть підкорятися владі, якою керують як не причетні до кримінальної відповідальності то особи які згідно Конституції, взагалі не мають права керувати державою?
    Як можна дійти порядку у хаосі, а потім дивуватися з людей, що вони “чогось” не виконують?
    “Преступниками” виступає тут не народ, який намагається виживати, а “правителі” які домагаються найбільшої за історію України міграції…
    І стосується це, нажаль, не лише даного закону…

  22. В старі часи люди нормально обходились без машин і зараз багато таких , які їх не мають. Чому люди в чергах мають страждати через те, що гопота хоче машину, а не має на неї грошей. Вони їздять на гімн і для перевозки контрабанди, а ти думай як від нього вберегтися, щоб шось там від неї не відлетіло, коли ти переходиш дорогу. Владі давно пора застосувати силу до таких протестувальників з реальними термінами за перекриття доріг. Протестувальники бля…. Хочеш висловити протест 3.14здуй в Київ і заблокуй Верховну раду чи Кабмін і не роби сміху з держави на кордоні.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Березня, Вівторок
18 Березня, Понеділок