<

Виконувач обов’язків директора шахти “Бужанська” Романов примушує працівників сфальсифікувати проби якості вугілля

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:50 | 2.06.2016 / Нововолинськ / /
Перегляди
77
/ коментар 21

На шахті “Бужанська” склалася напружена ситуація через невиплату премій гірникам. Частина шахтарів звинувачують у цьому нове керівництво ДП “Волиньвугілля”.

Як повідомили журналістам інтернет-видання “БУГ”, знаючи, що має приїхати КРУ, на підприємстві відбуваються певні махінації.

Ідеальний варіант для амбітних осіб, які у деякій мірі “роблять погоду” на нововолинських шахтах, сказати працівникам: “Вам не дадуть премії, шукайте крайніх”. При цьому ні одна профспілка не хоче виступити проти того, щоб людям не виділили коштів під преміальні, бо як це розцінять самі гірники?

Директор Романов, виявляється, не знав, що зола вугілля на “Бужанці” становить більше 50-ти відсотків, проте “у благих намірах” примушував написати працівників у документах, що зола нижча 48-ми відсотків.

Премії, переконана інша частина гірників, і так би не дали, адже зараз підприємства стоять на нулях. Ті активи, які мали шахти, були використані не по призначенню, зокрема, відправлені на ЦОФ.

“Вони подають це під соусом, що нове керівництво не дає премії, тому нам потрібно іншого “генерала””, – кажуть працівники.

Насправді йде боротьба інтересів двох “кланів” шахтарів, які віддавна “воюють” між собою. Частина їх – прихильники колишнього генерального директора ДП “Волиньвугілля” Кисельова.

215
214




коментарів: 21
  1. нарешті почали робитися кроки для припинення дестабілізації на Бужанці і в ДП.

  2. Шановні АУПИ шахти Бужанської ви всі люди освідчені. Скільки у Вас на підприємстві буде безлад,якщо не справляєтесь складіть повноваження і на біржу ….. Є Закони України, є правоохороні органи. Чому сидить юрист, чому не готує подання на звільнення з роботи людей, які саботажують. В кінці кінців люди добрі, шахтарі ми скоро всі лишимось біля розбитого корита, якщо ви не подиветесь на ситуацію зі сторони працівників. Треба працювати шановні … Якщо директор займаться шантажем??? Чим має допогти міністр? В суд і в тюрму. Наніс збитків Танчев, чому пан Порплиця не притягнув його до відповідальності в законному порядку, а тільки чвари…. Малогрош займись роботою. Сьогодні люди хочуть працювати, а профспілки гризуться і людей вводять в оману. Вже НПГ першої шахти до скакались ні грошей ні людей. Почалось з Ковтуна- поганий, Онопрінко- донецький, Шостак- непрофесіонал. Шахтарі Бужанської а у нас Борсук – злодій, Танчев- злодій, Романов-шантажист. Шахта 9 Гарбузюк- злодій, Головко- непрофесіонал Царук- лемко( вчора прозвучало).Люди добрі з вашою ложкою вугілля Насалик точно закрие і до гадалки не ходи. Схаменіться…..всі ті хто підписав цей лист, перестаньте плести інтриги а працюйте і дайте людям працювати. Закон на вашій сороні пані Бойчур. Читайте правила внутрішнього-трудового розпорядку і Колективний договір і застусуйте все в роботі і у вас все получиться . На шахті Бужанській прекрасний колектив не рвіть його, як рвуть Україну. З богом хай щастить!!!

    • Поїдь на бужанку і поясни довбням, що хто обіцяє то повинен свої обіцянкиобіцянки виконувати. Я перший раз чую таку чухню про те, що директорові, щось чи хтось заважає пообіцяв повинен виконувати свою обіцянку сам. Якщо директор не може її виконати, то він не повинен займати цю посаду. Вмішувати сюди працівників, це з його сторони аморально. Такого директора треба гнати в три шиї, а не заступатися за нього. Працівники правильно роблять,що добиваються премії, але стукають не в ті двері. Моя думка хто обіцяв то сам повинен виконати, а шахтарі повинні питати в того хто обіцяв. Як бугалтера , економісти не хочуть підписувати, директор може своїм наказом за них підписати. Те, що він не хоче підписуватись шахтарі повинні зробити висновок, але на жаль вони як телята ходять мукають і останутся з дульою. Про те, що зольність за 50% директор не знав повна брехня. Директор який обіцяє і не викнує несе повну відповідальність за це.

      • Якби бужанка була самостійним і прибутковим підприємством тоді б директор сам все вирішував, а так ви майже як бюджетники. Собівартість видобутку тони вугілля від 2000 грн до 2800грн а продаєте за 800 (такі цифри є в звіті по результатам перевірки)відповідно до кожної видобутої тони вугілля вам з бюджету доплачують від 1200 до 2000грн. А рапорта ще треба затвердити в Волиньвугіллі а Волиньвугілля має отримати дозвіл на виплату з міністерства. Тому директор і не хоче брати відповідальності тільки на себе а хоче втягнути побільше людей, щоб не виглядіти некомпетентним в очах міністерства. Питання тільки навіщо він пообіцяв премію якщо не може?

    • Ті хто підписані якраз інтриги не плетуть. Просто це вже перебор. Ніхто не давав права, вести себе як дикуни. Ніхто не давав права, навіть якщо це ГОЗ,ображати, принижувати, погрожувати розправою і навіть грубше. Кожен виконує свою роботу. Підписалися під проханням про допомогу, бо вже було реально страшно. Тепер нехай відповідають за свої вчинки!!! Те, що шахта знаходиться в лісі, не означає, що там працюють звірі. А саме так вели себе окремі типи. Поважати людину – це вибір, а відноситися з повагою – це виховання. Дуже соромно за мужиків, якщо можна їх так назвати, які верещать як баби базарні. Світ перевернувся. Цивілізовані люди знаходять компроміс в умінні вислухати, проаналізувати і зробити висновки. І вислухати обидві сторони. Та, нажаль, не вміють слухати і не хочуть думати…

  3. це все собача маячня. кучка прихильників танчева та шарка саботують роботу а от перевірка кру ніяких порушень ні по золі ні по масі видобутого вугілля не знайшла

    • Мова йде про видобуток у травні, тому ніяке КРУ ще не перевіряла діяльності підприємства за цей період. От якщо заплатять премію то КРУ відразу приїде і буде перевіряти і простих ГРОВів ніхто трогати не буде а апарат управління будуть трусити і совати по прокуратурі за розтрату державних коштів.

  4. Романов – перший нормальний директор на “Бужанці”, а дармоїди з контори та стацустановок хочуть його зїсти.

  5. Гурич сама перца підписалася..)))))), як тоді, коли з Танчевим вугілля крала..)))), 3800тонн – чи вже забулося? Чи тоді все чесно було і підписувала документи без натиску? Дайте підприємству свому працювати, дайте людям компетентним працювати! Шануйте шахтарську працю і женіть нахаб, які заробляють свої оклади протиранням штанів, коли ви вкалуєте в шахті!!! Набридли ці інтриги, ніякої роботи, тільки шукання крайнього! Ганьба!!!!!!!

    • Coca-cola порпилиця! Борець за справедливість. Подав до суду за те, що його авто зняли з оренди. Дожени кисельова хай заплатить тобі. Мусор!!!

    • це Гурич не дає працювати? чи Світлана? ти думаєш що говориш? зола більше 50% і ваш незалежний експерт це підтвердив, а ти все народ бунтуєш і за свою задницю боїшся, бо поженуть тебе і тому кусаєшся.

  6. Порплиця-Cocacola обявився , кухар-кондитер, суддя Ви ж наш , за своїми гріхами слідкуйте, вже напевне з рахунку збилися, все людей обмовляєте.

      • Шановний,вже пора в церкву іти гріхи вимолювати , тоді можливо вечір у Вас буде добрий !!!!!!

        • Ви як не в шахту, то в церкву відправляєте..))), а самі все на дивані війну зі всіма ведете..)))), задумйтесь

  7. АУП БУЖАНСЬКОЇ ДАВНО ПОРА В СТВОЛ ВКИНУТИ.ТАМ НА БУМАЖЦІ ПІДПИСИ КАНТОРСКИХ ПАХАРИЦЬ ЯКІ ВЖЕ НАТРУДИЛИСЬ НА ВСІХ ШАХТАХ ЯКІ ЗАРАЗ ЗАКРИТІ.ВАМ НЕ ХАМИТИ А ПИЗДИТИ ТРЕБА ДАВНО.ІГОР ІВАНОВИЧ-ПОЗВІЛЬНЯЙ ЦЮ НЕЧИСТЬ…

    • Ось і дикун. Це привід і доказ про погрози для правоохоронних служб. А вичислити звідки писали проблем не буде…А це вже серйозно і залишати так ніхто не буде!!!

  8. Шановнi ГРОВ! При перевiрцi Укрвуглеякiсть та СБУ виявлено, що зольнiсть вугiлля, яке ви видобули в травнi, становить 53% при плановiй 48,3%. Про яку премiю може йти мова?

  9. Чомусь з підземних працівників ніхто не підписався…Не шахта-королівський двір повний закулісних ігор та інтриг!!!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця