<

У Нововолинську затримали «смотрящого» злочинної групи Чечена та його спільника

Цей запис опубліковано більш як рік тому
20:59 | 21.11.2019 / Нововолинськ / /
Перегляди
697
/ коментарів 28

21-го листопада у Нововолинську затримано лідера злочинної групи на прізвисько «Чечен» та одного з її учасників, які за гроші намагалися «кришувати» місцевих бізнесменів, а вразі відмови тиснули на них та їх членів сімей психологічно та нищили майно.

Про це повідомив керівник обласного управління стратегічних розслідувань Нацполіції Юрій Крошко під час спільного брифінгу за участю керівництва обласної поліції та прокуратури, – інформує пресслужба Управління стратегічних розслідувань у Волинській області.

Як розповів Юрій Крошко, упродовж кількох місяців правоохоронці документували та збирали докази, які б давали обґрунтовані підстави для затримання лідера злочинної групи разом з її найактивнішими учасниками, а також повідомлення їм про підозру.

Було встановлено, що бізнесмени, які займалися або мали намір займатися будь-якою підприємницькою діяльністю на території області повинні були щомісяця сплачувати «данину». Натомість, учасники злочинної групи та її лідер обіцяли їм надійний «кримінальний дах» та «спокій». Якщо ж члени банди отримували відмову, спочатку намагалися психологічно змусити підприємців регіону сплачувати їм кошти. Як правило, погрози фізичного застосування насильства до підприємців або їх рідних, пошкодження майна, зокрема – підпал магазинів, кафе, офісів, авто тощо. Якщо метод залякування не допомагав, переходили до реальних дій.

«За результатами проведення слідчо-оперативних заходів вже встановлена причетність членів групи до вчинення 19 злочинів на території міста Нововолинськ, Володимир-Волинського та Іваничівського районів Волинської області. Серед них: підпали кафе та автомобілів, квартирні крадіжки, вимагання тощо», – зазначив керівник управління стратегічних розслідувань у Волинській області Національної поліції.

21 листопада, оперативниками Управління стратегічних розслідувань у Волинській області Нацполіції, слідчими головного управління поліції у Волинської області за процесуального керівництва прокуратури області із залученням підрозділу особливого призначення КОРД було затримано лідера ОЗГ та одного з її учасників. Крім того, проведено 10 санкціонованих обшуків.

Наразі, затриманим повідомлено про підозру та обрані запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою.

Так, лідеру банди та так званому «смотрящему» на прізвисько «Чечен» повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 189 (вимагання) Кримінального кодексу України, а другому фігурантові – за ч. 2 ст. 194 (умисне знищення майна шляхом підпалу) КК України.

Правоохоронці проводять подальші процесуальні заходи з метою притягнення усіх учасників злочинної групи до відповідальності.




коментарів: 28
  1. Місцеве самоврядування нічого не робить! Тільки комуналку навчились пвднімати!

  2. Молодці поліція!!!
    Так держати!!
    Суді посадіть остальних!
    Тих що до сих пір судять і на свободі!!

  3. то всьо фігня, якби застрелили надцять тєл, була б наука, а так будуть сдіти в шоколаді а тут заміна вже лазить по місту….

  4. Поміняти всю нашу “варту”(ХАБАРНИКЫВ) на Луцьких або Київських, може б тоді порядок був ы надовго!

  5. Це лишень 20% усього результату, в якій свою плідну роботу виконала поліція. Надалі ж повинна бути прикута максимальна увага до кінцевого результату – СУДОЧИНСТВА. Саме з того моменту, коли справи направлятимуться до суду, починатимуться великі чвари: рішання усіляких ду****них, сиро****ських і ін. подібних фейкових адвокатчиків, тиск на свідків, заявників, відпускання під домашні арешти… Одні вже колись покатались до СІЗО протягом року… І що? Справа розпалася, заявники і свідки змінили покази…

  6. ще в червні обікрали гараж. виломали двері. винесли товару на 2т доларів.поліція нічого не сповістила…….

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця