<

У Нововолинську відзначили день народження Степана Бандери

Цей запис опубліковано більш як рік тому
18:23 | 1.01.2019 / Нововолинськ / /
Перегляди
13
/ коментарів 30

Сьогодні, 1-го січня, у Нововолинську вшанували пам’ять провідника ОУН Степана Бандери.

Близько 25-ти людей зібралися із червоно-чорними прапорами, щоб відзначити 110-ту річницю від дня народження Бандери. Серед присутніх не було представників від міської влади.

Зібралися люди в приміщенні Нововолинської станиці Братства вояків ОУН-УПА імені Клима Савури. Далі ходою, тримаючи в руках Державний прапор України, вирушили до могили воїнів УПА.

У день вшанування пам’яті Бандери присутні наголосили, що свій захід називають мітингом. Висловили обурення щодо рішення, які прийняли депутати Нововолинської міської ради з приводу використання на території міста червоно-чорного прапору.

Нагадаємо, на сесії 22-го листопада вирішили не вивішувати стяг поруч з Державним прапором України на адмінбудівлях Нововолинська.

Додамо, що в Україні в 2019 році офіційно відзначають день народження Степана Бандери. 18-го грудня 2018 року Верховна Рада України ухвалила постанову № 9234 про відзначення пам’ятних дат і ювілеїв на прийдешній рік, серед яких – день народження лідера Проводу ОУН-Б.

У тексті документа, який ухвалив український парламент, вказано, що Степан Бандера був видатним діячем і теоретиком українського національно-визвольного руху.

https://www.facebook.com/bugorgua/videos/299415630698196/




коментарів: 30
  1. а шо так мало ? більше шанувальників нема чи відчувають, шо скоро за бандеру будуть робити бо-бо ? чи пшеки, чи лднр-івці… Сподіваюсь, пан Анатоль був в перших рядах, бо йому втрачати нема чого, полюбе…

  2. Россиянин, помни! Употребляя спиртные напитки 1 января ты празднуешь день рождения Степана Андреевича Бандеры. Слава Украине!

  3. Гість ,скільки раз тобі дебілу кацапському говорити ,щоб звернувся до психіатра . Подивись на себе в зеркало і сам побачиш ,що хвороба прогресує і скоро ніякі таблетки і уколи не допоможуть .

  4. Й що цей марш дав? Війна закінчилася? Сапог й команда сидять? Наркоманія подолана? Більшість з тих мітингуючих не націоналісти, а звичайні крикуни. Жодний зних не був в АТО, жодний з них не захищав країну від агресора. Жоден з них не чого не зробив для міста.

  5. Радует что среди всех нововолынцев только 25 этих хероив нашлось, значит не всё потеряно. Посмотреть на фотки то такие гидные, цвет нации

  6. Ні, Анатоль не такий вже й без оливи в голові, щоб з купкою старих маразматиків та йуних ідіотів містом волочитись. Він Сапога “любить”, а про Сапога тут не йшлося.
    Особисто для мене,визначенням серйозності та адекватності являється контингент, який присутній на так званому мєропріятії…якщо присутній алкоголік-“активіст” з поглядом, необрємєньонним інтєлєктом, то все ясно, навіть без психіатра.)

  7. І справді, добре що тільки 25 ебонітових зомбі в Нововолинську,а не більше.

  8. ви так звані “Азовці” вам не соромно говорити таке про Кухаря? Він щось вам особисто зробив, що ви його ображаєте? Він чесно виконував свій обовязок під час війни, допомагав хлопцям, організовував волонтерський збір речей в зону АТО також дітям-сиротам та в будинкі пристарілих. якщо ви справді азовець то може й вашим дітям поки в 14-му ви були на війні він вручав подарунок до нового року.
    Кухар не ляпав язиком як ті що на фото а організовував людей на прибирання парків від сміття й сам брав в цьому активну участь. Він сам закупив саджанці калини й організував висадження калинової алеї за будинком культури (алея за рік була знищена бидлом) він організував людей в 16-му році на прибирання від шприців другого корпусу електромеханічного коледжу та парку й він пішов до міськ ради з тими бутлями зі шприцями щоб тикнути в морду депутатам на кричущу проблему міста. ДЕ В ТОЙ ЧАС БУЛИ ВИ ТАК НАЗВАНІ “АЗОВЦІ” ЩО ТУТ ПІДПИСАНІ? ЩО ЗРОБИЛИ ВИ?

    • Тю… Й шо?
      ЦК “Азов” розпустили (читай – корито розбили), і увесь той т.зв. “патріотизм” різко закінчився???
      “..чесно виконував свій обовязок під час війни…” – ого, то війна вже закінчилася, а того поважного пана в диптихи вписали та німб над головою засвітили?))) Чи забули ще, певно, ремарку, що “і себе не забував”?)))
      Й на останок – а ніколи ото в голову не приходило, що усі ті т.зв. “волонтери”, везучи зібраний хабар в окопи, опосередковано покривали цим самим корупцію силовиків, які у той час розкрадали мільярди, прямо виділені з бюджету на оборону – бо кричуща злиденність в армії затикалася тими передачками, й все це одночасно рапортувалося під виглядом освоєння державних коштів?

  9. Прочитавши дописи, вищенаведені я із сумом хочу констатувати факт низької моральності, вихованості у ставленні до старшого покоління борців за волю України, а також відсутність поваги до честі та гідності людини. Як вам несоромно “пане Василю, Андрію,Катерино називати члена молодіжної ОУН в с. Перевали Турійського району, в’язня сталінських концтаборів, заслуженого працівника культури України -О.П. Каліщука, стаждальців за волю України на далекому Сибіру,репресованих – І.Макаруся,Є.Арсенюк, С.Пасічника, В.Баглика, першорухівців – З.П. Колбуна, В.Мигаса, М.Ужвія, волонтерів – О.Ільницького і В.Карпіна – “старими маразматиками”,”ідіотами”, “ебітованими зомбі”,”крикунами”? Ці люди вклали і продовжують донині вкладати свої сили і здоров’я в добро нації. А що ви панове зробили для України? Ви вмієте лише відкривати свої погані роти, які наповнені ненавистю,нечистю,злом,неправдою, поливаючи брудом світлих і чистих людей,які незаплямували свої добрі імена неправдою,брудною лайкою,образою,угодництвом і т.д. Спонукаю кожного хто писав такі огидні речі покаятись і попросити вибачення в кожної людини, якій Ви заподіяли своїм недобрим язиком зло. Самим думаю було б недобре якби Вас облаяли чи при принизили, а інших то можна, головне не нас.
    Щодо суперечливої постаті цієї акції про якого згадувала пані Катерина скажу те, що по одній недалекоглядній і немудрій людині не можна висновок робити про всіх людей, які беруть участь в спільній справі разом з цією вищезгаданою неоднозначною постаттю. Це теж саме якби ми стверджували, що Німеччина – це низька аморальна,людиноневасницька, нациська країна, зважаючи на те що нею керував колись злочинець – Адольф Гітлер, при цьому забуваючи про такі великі постаті як Й.С. Бах,Л.Бетховен,Генріх Гейне,брати Грімм, Гейзенберг, Готфрід Лейбніц, Георг Ліхтенберг, Йоганн Кеплер, Макс Борн і т.д.
    Щодо слів пана,який іменується “Обуреним” скажу наступне. Я з Вами згідний повністю про старанну працю і внесок побратима “Кухаря” у сфері волонтерства і духовного-просвітнцитва м.Нововолинська. Але є один пункт з яким я з Вами є нездіний. Ви вважаєте, що на фото люди,крикуни, які нічого не роблять. Насправді це далеко не так я перерахував вище вже людей, які вклали і вкладають свою працю в добробут нації. Ще хочу зазначати, що на фото і відео присутні небайдужі мешканці міста, які систематично відвідують і допомогають страшому поколінню борців за волю – воякам УПА, політичним в’язням,репресованим. Побратим “Кухар” – молодець, але йому ще рости і рости до таких сильних і полум’яних патріотів нашої держави, які проживають в місті як: О.П. Каліщук,М. Мацеха, Г. Наконечна, М. Обертас. Це є представники старшого покоління страдників за волю України, які терпіли муки,страждання,голод і холод,поневіряння,катування, приниження честі і гідності. І за це їм так “гарно віддячило молоде ліберальне покоління” називаючи їх “зомбі” і маразматики”.
    Якщо Ви шановний добродію “Обурений” хочете познайомитись зі старшим поколінням героїв, допомогти їм чи небайдужим мешканцям,які відвідують їх ласкаво просимо до праці в користь України. Ви можете зоставити свою електронну адресу і я Вам відпишу та запрошу на відвідування наших старших побратимів і посестер.

    • вони таки зомбі і маразматики, бо ведуть вони в багно, і це видно за останні 30 років. А те, шо роблять вони це з завзятістю ідіотів, незважаючи на результати – то це до псіхіатра.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця
18 Квітня, Четвер