<

«Ти будеш мріяти про смерть», – у Нововолинську «зоозахисники» погрожують жінці через пост проти безпритульних псів

Цей запис опубліковано більш як рік тому
13:11 | 18.07.2018 / Нововолинськ / /
Перегляди
19
/ коментарів 17

Жительці Нововолинська Анні-Владімірі Лангмайеровій, яка закликала мешканців міста негайно вирішити проблему безпритульних псів, посипалися смс-погрози – жінку лякають фізичною розправою.

Коли у Нововолинську піднімають питання відлову бродячих псів, відразу з’являються особи, які називають себе «зоозахисниками». Іноді проблема безпеки та відповідальності за шкоду, заподіяну вуличними собаками, відходить на другий план, адже ці люди активно вдаються до різних методів, не завжди гуманних, аби захистити тварин.

Після останніх двох випадків нападу безпритульних псів на людей у Нововолинську, в соцмережах розпочалися активні заклики  щодо законного методу регуляції кількості собак на міських вулицях.

Нагадаємо, що 10-го липня близько 12:00 в центрі Нововолинська на бульварі Шевченка біля Алеї Героїв на жінку зненацька накинулася собака та роздерла ногу. ЇЇ забрали до лікарні для надання медичної допомоги. А 16-го липня напад псів зафіксували біля «Суші Хіро». Поки приїхала «швидка», постраждалій надавали допомогу люди з вулиці.

Мешканка Нововолинська Анна-Владіміра Лангмайерова у мережі Фейсбук запропонувала громадянам зібратися біля міської ради і разом пошукати шляхів вирішення проблеми. Вона не агітувала і не закликала людей до винищування собак, однак це не вберегло її від прямих погроз збоку захисників бродячих псів.

Читачі можуть оцінити загальний культурний рівень і словниковий запас «зоозахисників», від яких були отримані повідомлення на телефон жінки.

Захисники собак повинні знати, що згідно чинного законодавства перебування безпритульних тварин на вулицях є неприпустимим – вони підлягають обов’язковому відлову, поміщенню на карантинні майданчики, ветеринарному огляду тощо.

Якщо це загублена домашня тварина, то її повертають господареві або шукають для неї нового власника.

Проте більшість собак з вулиці – несоціалізовані, безпородні особини, що практично не мають перспектив бути влаштованими, – мають підлягати евтаназії.

«Пишу, а руки трясуться. Годину тому спостерігала з вікна, як три собаки роздерли козеня на озері. Баба, яка їх пасе, спочатку відганяла, а потім просто пішла, одна собака була її власна, дві в нашийниках. Вони завжди на озері і не один раз кусали людей. Я викликала поліцію, бо не знала, куди ще повідомити. Вони приїхали через півгодини, але одна “сердобольна” мадам порозганяла собак і посунула те козеня бабі. Тож поліція спитала, де собаки і козеня, постояли хвилину і поїхали. Чекаємо на наступну жертву…», – про такий випадок у Нововолинську повідомила в мережі Алла Пушкарук.

18-го липня ініціативна група, у яку ввійшли активісти, депутати, втомлені постійними інцидентами з нападами псів мешканці, прийшли до Нововолинської міської ради.

Люди вкотре звернулися до влади, адже проблема безпритульних собак у місті досі не вирішена.




коментарів: 17
  1. Дебіли , нехай собі цих псів заберають, а так будемо труїти
    І стріляти раз сапог нічого не робить

  2. Пропоную ,ще раз прочитати,те ,що Ви написали….Подумайте,як би поступили у своїй сім’ї.Ви дуже багато напутали.Будь,ласка подумайте про причини і шляхи вирішення проблеми.Прикладів багато,навіть в Україні.Гроші….

  3. Нормальний мужик чи адекватна жінка такого по смс чи вайберу не напише. Це напевно с**а писала(в).

  4. афуєнна проблема- бездомні собаки… і видно тільки вона хвилює багатьох і похер: ціни на хліб, транспорт, газ ….

  5. Всім, хто кричить за собак,роздати ці собаки, додому хай собі порозбирають і закриють писки, це просто жах !!!
    Я в положенні, і я боюся виходити в місто з дітьми, оскільки ту зграю псів не оминути. пси бігають де хочуть, до дітей самі біжать.
    Якщо так любите собак порозбирайте!!!!

  6. Зоопітухи такіж кастровані як собаки,лише говорити вміють а діяти і допомогати ніхто !

  7. Правда десь посередині. Є такі, хто собак боїться, є – хто ненавидить, є – кому байдуже, а є, хто собак розуміє і їм їх жалко. Таких порівну – ненависників, байдужих, жалібливих. Ми різні і тому уговорити, або заставити думати інакше не вийде. То ж порозуміння може перемогти і вирішить таке болюче питання для всіх.

  8. Таке могли писати лише психічно хворі,які не кращі за собак ,що кидаються на людей. Може тому вони так яро і захищають собак, навіть не звертаючи увагу на людей,які хочуть допомогти тваринам а не шкодити.

  9. “Евтаназія”? Всіх повбивати і сказати, що це нормально – це так по-людському. В моєму місті теж і труїли, і стріляли дуже добрих собак, яких я сама знала, хто там розбирається, вони вважають, що вийти і всіх повбивати -це нормально. “Заберіть додому, якщо не хочете, щоб ми їх постріляли”. Звичайно, хтось може взяти додому всіх тварин міста. Дуже реалістичнл, ф тоді суспільство сильно його “похвалить”, звісно. Будьте самі добрими до тварин, годуйте їх і зробіть, щоб вони не замерзали і не вмирали з голоду. Собака сама себе не приручувала, і на вулиці вони викинуті з вини людей.

  10. Хамло сцикливе,рожу боїться свою показати коли таке пише,того що знає чим для неї це закінчиться… шкода що номер її приховали!

  11. Читаєш і дивуєшся!!! Хто любить собак, той вдома має і доглядає!! А ті, що бігають кому вони потрібні??? Вам, ті що так “мудро” висловлюють думки і погрожують!???! Заберіть іх до себе і тримайте, оберігайте!! Мало того, що вони голодні, то ще й агресивні! Подумайте про дітей, що вони бачать? А бачать як зграя собак бігає, гарчить і кидається на людей!!! Сьогодні напали на козеня, а завтра хто??? Добре, що діти не стають жертвами!!! Батьки переживають і тому просять владу зреагувати на їхнє прохання!! Легше за все написати образливі слова і погрози!!! Ще раз повторюся – заберіть іх собі, коли ви іх так любите!!! Я підтримую здорових глуздом людей, які переживають за наших дітей і психологічний спокій людей!

  12. Шановні твариноненависники! Погуглила на днях новини про напади собак на людей. Так ось – виявляється безпритульні собаки кусають і “рвуть на шмаття” людей ТІЛЬКИ в Україні і в Росії. В інших країнах чомусь такі випадки не спостерігаються!!! А знаєте чому??? Безпритульними тваринами керує не агресія, а страх, вони захищаються від нас бездушних і байдужих! Бо ми не маємо поваги, ні до тварин, ні самі до себе!Бо ми з дитинства вчимо дітей, як винищувати всіх, хто створює найменший дискомфорт! Бо діти переймають позицію “моя хата скраю”. Ми не маємо культури поводження з тваринами, не вчимо цьому наступне покоління!!! Мамочки, які кричать “расстрелять” ви оберігаєте свою дитину не від собак, а від людяності, відповідальності і вміння співчувати! Не страшно ростити монстрів???

  13. Такой беспредел я наблюдаю только в Украине и России. У меня подруга приезжала с Турции, рассказывала как там у них все бездомные собаки стерилизованы, для них устанавливают кормушки, и подкармливают их. А что творится в Украине и России. Эти бездушные твари, живодеры, специально агетируют и привлекают к себе подобных чтоб уничтожать беззащитных животных. Аргументируя тем, молв они нападают на людей и детей! А как дети убьют животное, то это нормальное явление! И оправдывается тем, что защищался! Ну не смешно ли? Котенок напал на мальчика и тот в целях защиты его убил!Подруга была в шоке! Подходят и навязывают ей будто собаки агрессивные, и могут покусать ее детей. Та молодец! Нашла что ответить таким утварям. ТАК ВОТ ЧТО Я ХОЧУ СКАЗАТЬ УМА ЛИШЕННЫМ УБИЙЦАМ И ЖИВОДЕРАМ! НЕ ДУМАЙТЕ ЧТО ВАМ ВСЕ СОЙДЕТ С РУК! ЗА ПРОЛИТУЮ НЕВИННУЮ КРОВЬ ВЫ ОБЯЗАТЕЛЬНО ЗАПЛАТИТЕ СВОЕЙ ИЛИ БЛИЗКОГО РОДСТВЕННИКА! ДА ВОТ ТОЛЬКО ПОЙМЕТЕ ЛИ ВЫ ЭТО!С ПРИРОДОЙ ШУТКИ ПЛОХИ! ЕСЛИ ВЫ ЕЕ РАЗОЗЛИТЕ, НИКАКИЕ ДЕНЬГИ НЕ ПОМОГУТ, ОНА ТАК ОТОМСТИТ ЗА УНИЧТОЖЕНИЕ ВСЕГО ЖИВОГО!ПРОСТО ЖАЛЬ ЧТО МОГУТ ПОСТРАДАТЬ НЕВИННЫЕ ЛЮДИ, КОТОРЫЕ ХОРОШО ОТНОСЯТСЯ К БРАТЬЯМ НАШИМ МЕНЬШИМ!

  14. Не можу не написати відповідь Наталії.
    Знаєте, чому не губляться напади собак в інших країнах? Бо там нема бездомних собак! Знаєте чому? Бо їх відловлюють і на вулицю не повертають на вулицю.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер
24 Квітня, Середа