<

Цементний завод на території 5-ої шахти неподалік Нововолинська: про спілкування з інвестором та про загрози для екології розповіла Марина Єлева

Цей запис опубліковано більш як рік тому
23:35 | 16.09.2020 / Іваничі, Нововолинськ / , /
Перегляди
34
/ Коментарі відсутні

На території колишньої шахти №5 «Нововолинська» може з’явитися цементний завод. На сесії Грибовицької сільради уже прийняли рішення про передачу землі в комунальну власність громади, однак питання про передачу ділянки в користування інвестору, відклали. Мешканка Грибовиці Марина Єлева детально зайнялася питанням та пояснила усі нюанси.

Нагадаємо, співвласник волинського підприємства “Сонарсен”, яке планує інвестувати в виробництво, ковельчанин Віктор Сесюк, був на сесії сільради і розповів про проєкт. Також було надіслано звернення до депутатів Грибовицької сільської ради.

У зверненні фірми йдеться наступне. З інформації вчених, чим довше стоять терикони, тим небезпечнішими є вони. Саме тому Волинська ОДА, піклуючись про екологію в регіоні, підтримала ініціативу інвестора використати їх для виробництва, зокрема цементу.

«Закласти початок повної ліквідації шахтних відвалів на території закритої 5-ї копальні. Компанія Сонарсен володіє власною технологією безпилевого ультратонкого помолу даних відходів, на основі якого потім виготовляється високо марочний цемент М-1000 і вище», – йдеться в зверненні інвестора.

Зазначається, що виробництво – безпечне. Та Марина Єлева говорить, що гарантій в екологічності немає. Навіть не пройдена екологічна експертиза. А на сесії Грибовицької сільради інвестор не зміг дати чіткі відповіді на її конкретні запитання. Разом з тим просив прийняти «політичне рішення» щодо передачі земельної ділянки на шахті №5 для рекультивації.

Окрім того, що фірма планує розібрати терикон, передбачається створити безпечне та екологічне підприємство, згідно найвищих світових стандартів. Але Марина розповідає, що немає впевненості, адже їй так і не відповіли на запитання про реальні приклади подібного екологічного виробництва цементу.

Увесь текст зверненнявід команії Сонарсен до сільради:

Цементний завод поблизу Нововолинська: інвестор на сесії Грибовицької сільради просив дозвіл на використання ділянки шахти №5




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер