<

Старі фотографії шахти №1 “Нововолинська”

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:10 | 25.02.2017 / Нововолинськ / /
Перегляди
132
/ коментарі 24

Світлини Шахти №1 “Нововолинська” зроблені у минулому столітті розмістив у мережі Фейсбук Аркадій Естрін. Пропонуємо переглянути читачам раритетні фото копальні, яка сьогодні вже готується до ліквідації.

Шахта №1 “Нововолинська” розпочала свою роботу в 1954 році, з проектною потужністю 300 000 тонн вугілля в рік.

Шахтне поле розкрите двома вертикальними стволами глибиною 370 метрів. Шахта віднесена до ІІІ категорії за метаном і небезпечна за вибуховістю вугільного пилу. Відпрацьовує пласти n7, n8 потужністю 0,7-1,2 м з кутами падіння 3-6о. На очисних роботах використовуються комплекси КМК-97м, на підготовчих — комбайни ГПКС.

Отож декілька унікальних світлини ще “молодої” копальні та її працівників.




коментарів: 24
  1. Ось вчіться, як люди будували і розбудовували вугільну галузь Волині. А що теперішня босота, розкрадає останню в нашому місті шахту. Спитайте у тепершнього директора шахти, що ти збудував або зробив путнього для шахти? Відповідь можна передбачити – НІЧОГО!

  2. А почему по украински есть надписи ? Тож вы говорите что “були репресії української мови ” ?

      • дивно а я ТАРАСА у школі читав
        а ось книжок на навчання абож скидатись на вікна чи двері
        цього батькам якось недоводилось робити
        А от якби деректорові прийшлоб таке в голову то дійсно мігби ТАРАСА і на нарах читати

        • мігби, мігби… тому що то був тоталітарний режим окупантів, і не було свободи…

          • такої свободи красти точно небуло

  3. Вугільна промисловість в Нововолинську почала вмирати з 80-го року-з приходом нового покоління *молодих* директорів і покоління шахтарів-літунів,які за рік встигали обійти всі шахти,які були в *плані* Шахти вмирали разом з Радянським Союзом,що, до речі,ще не закінчилось-агонія!

  4. та ясно, у всьому винні попередники… може вже час відкрити другий конверт ?

    • чого попередники? за останні двадцать років в нововолинську шахти розвалються , завод СТО розграблений, РМЗ розвалений, ЗЖБІ розванений, фабрик нема, житловий фонд не поновлюється, будівництва для мешканців нововолинська не передбачається, але поки існуючий мер і зами будувались і будуються, як для себе так і для своїх бізнесів, родичи їх, як будувались, так і будуються, для виконкому стало ще краще, ніж було …..нововолинськ спить , виконком розширяється

      • розкажить будь ласка, в якому місті країни інакше ? з кого брати приклад ? чи всюди мєрами сидять такі ж кляті комуняки, як сапог ?

        • з когось треба починати? чи будем сидіти і виясняти, що ” чи всюди мєрами сидять такі ж кляті комуняки, як сапог ?”а час іде, сапог із сторонським збагачуються, а люди в новововлинську стають біднішими, а саме головне – перспективи стають все більш примарними

          • який сенс лікувати палець, якщо гангрена охопила весь організм ? тільки щоб з когось починати ? і хтось вірить в успіх ?

        • А Ви не можете проаналізувати самі?Ще комусь не дійшло,що в нас як була,так і є радянська влада?Почитайте біографії наших керівників(і не тільки Нововолинських) і переконайтесь у цьому.І так по всій Україні,вже давно і дітей своїх посадили в крісла,а дехто і внуків.А в нашого немає ні дітей, ні внуків-от і вимушений сам сидіти в тих кабінетах.Але будьте впевнені-він підготує собі заміну!

          • хотів запропонувати разстріляти всіх, кому більше 25, шоб гарантовано позбавитись комуняків, але Олександр пояснив, що це нічого не змінить, тому що залишаться їх діти і внуки, які і будуть в усьому винні.. Біда…

    • Чому попередники? Ось в Нововолинську на попередників валити не можна-наш мер з тих 80-х років у владних кабінетах.Він сам-собі і попередник і сучасник.

  5. Ви говорите що валять комуняки які ще збереглися в мерії, гляньте на фото там все видно то робили комуняки, а валять ті хто хоче красиво жити нічого не робити, а щоб мати обігові кошти розкрадають і продають те що створено якраз комуняками.

    • ну треба ж когось звинувачувати… коли підуть комуняки, у всьому будуть винні їх діти і внуки, Олександр вже натякае.

      • А я не натякаю і нікого не звинувачую,я не суд.Але дітей виховують батьки і за Ваших дітей я не відповідаю,а Ви.Що найменше,колись так було.А Нововолинськ,з його проблемами,в масштабах України,така ….фігня…Один Мураєв купить всіх нас,разом з мером і потрохами Курчака…Почитайте про цього молодого *генія*(біографію) і попробуйте зрозуміти до чого ми можемо дійти. А Ви кажете-натякає! Кричу!!!.

        • Ви, шановний Олександр, спробуйте кричати про досягнення патріотів, бо інакше є враження, шо вони щось створювати взагалі неспроможні… Танцори і заважаючие їм комуняки..

          • А де Ви побачили патріотів при владі? Ви не уважно прочитали написане мною.Для Вас персонально повторю-СеРеСеР не розвалився-він трансформувався,в ще гіршу форму.

  6. Не все так просто, как некоторый представляют, было и при Советской власти: 1. Ошиблись в планировании: объемов угля, его качества, производительности труда, технологии работ. 2. Уголь на шахтах Нововолынска всегда был убыточный. 3. За “хорошее” утверждение “ПЛАНОВ” возили взятки в Объединение. Планы , часто менялись, причем в обе стороны, 30 декабря , перед закрытим года. 4. Вечные приписки, искажения отчетности по зольности. 5. Попытки перевести шахты на “Новые экономичесие отношения”, кроме бумаготворчества, объема переписки, совещаний и т.д. ничего не давали. 6. Очень часто на руководящие должности назначали “своих”: без образования, без опыта работы, но очень хитрых и скользких людей. Даже на не руководящие должности, назначения рассматривались Первым секретарем Горкома. 7. Связки Горком -Начальники шахт, позволяли распределять (продовать) автомашины, квартиры, которые предназначались шахтерам. 8. Часто , оборудование покупалось ОБЪЕДИНЕНИЕМ (дорогое, поломанное, разукомплектованное и т.д.) и заставляли начальников шахт его брать. 9. Все партийные собрания, совещания, коммунистичесие и экономические учебы – показуха и профонация. 10. А сколько людей погибло? Не счесть. На шахтах НЕВОЗМОЖНО было выполнить условия по охране труда. Вывод: плохое нынешнее состояние угольной отрасли в Нововолынске, это закономерный исход.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер