<

Смерть у Нововолинську через чадний газ: причина трагедії не встановлена, роботу газових приладів повністю не відновили

Цей запис опубліковано більш як рік тому
12:21 | 25.02.2019 / Нововолинськ / /
Перегляди
13
/ коментарів 5

Після смерті 36-річної жінки та її 1,5-річного сина в будинку №23 на мікрорайоні Шахтарському в Нововолинську, за попередньою версією внаслідок отруєння чадним газом, при міській раді була створена спеціальна комісія для розслідування трагедії. Пройшло більше трьох тижнів, та причин поки не встановили.

Нагадаємо, ввечері 29-го січня свекруха знайшла мертвими у ванній кімнаті квартири невістку та онука на підлозі серед іграшок.

Наступного дня в міській раді мер зібрав екстрене засідання, створили тимчасову комісію. До складу ввійшли представники поліції, відділу з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення виконкому, міського відділу управління ДСНС , УЖК №2, аварійно-диспетчерської служби “Волиньгазу”.  Вона має визначити причину, внаслідок якої сталася трагедія.

Жителів під’їзду відключили від газопостачання. За словами людей, їм говорили, що протягом 10 робочих днів комісія повинна встановити причини смертельного випадку.

У поліції відкрили кримінальне провадження. Правоохоронці чекають висновок експертів, щоб можна було притягнути до відповідальності винних у трагічній смерті жінки та її дитини.

Пройшло більше трьох тижнів. Як триває розслідування, чи є результати, чи встановлені причини – наразі невідомо. 22-го лютого журналісти “БУГу” спробували взяти коментар у голови тимчасової комісії, заступника міського голови Володимира Рожелюка, та він не відповідав на телефонні дзвінки. Надіслали письмовий запит.

Відомо лиш те, що у квартирах, в яких не було порушень з підключенням газових плит та ніяких проблем з документами, частково відновили газопостачання. Та жителі усього під’їзду не мають теплої води, бо газові колонки не працюють поки ні в кого.

Звичайно, мешканцям приносить незручності відсутність теплої води, та вони чекають висновків експертиз та комісії. Адже хочуть знати точну причину трагедії, щоб подібне не траплялося знову. Та чи довго жителі будуть без повністю відновленого газопостачання та скільки чекати висновків?

Нагадаємо, у квартирі чадним газом травляться не вперше, та попередні роки обійшлося без летальних випадків.

Остання інформація, яка наявна щодо розслідування трагедії, є на сайті міської ради від 6-го лютого у новині під назвою “Комісія вивчає причини трагедії” .

“Рожелюк наголосив на тому, аби дообстежити квартиру, в якій загинули матір з дитям, зокрема, перевірити тягу і колонку. Чоловік, який втратив дружину, просив додатково провести експеримент з увімкненою газовою колонкою, щоб відтворити ситуацію, яка призвела до летального випадку.

Заступник голови ОСББ «Шахтар» 23 Олег Попков поінформував, що у квітні та листопаді минулого року проводилася планова перевірка димовентиляційної системи, про що складено відповідні акти. Це також підтвердили жителі будинку.

5-го лютого на місці події працювала комісія зі спеціального розслідування нещасного випадку. Вона має з’ясувати обставини та причини цієї трагедії. Зокрема, за допомогою ендоскопа обстежено димову та вентиляційну систему зсередини, зроблено заміри сили тяги. Проводяться різного роду експерименти, опитуються свідки. Комісія визначить осіб, дії чи бездіяльність яких призвели до аварії.

За словами заступника міського голови Володимира Рожелюка, ситуація перебуває на постійному контролі міської влади”, – йшлося в повідомленні від 6-го лютого.




коментарів: 5
  1. Комісія пропрацювала два дні, а далі жителі нашого підїзду буди кинуті на призволяще. Ніхто нічого не розповідає, ніхто нічого не перевіряє. А коли самі мешканці звертаються до служб, щоб перевірити вентиляцію, відповідь одна: з вами нізто не хоче мати діла, ніхто не хоче брати на себе відповідальність. А влада наша показала і сказала, що вона ніякого впливу не має на горгаз, УЖК і т.д. так що ми нікому не потрібні.

    • Помиляєтесь-Ви потрібні! Дуже потрібні для оплати “золотого” тепла! А були б розумніші-подали б колективну заяву до суду… Доречі, за роки, прожиті у тому будинку ви скільки разів бачили як чистили вентиляційні канали? Я за 60 років пам’ятаю один випадок-наприкінці 60-х!!!

  2. Обстежити димовентиляційні канали можна було зробити за два дні ,також можна було провести експерименти з колонкою ,з зкритими і відкритими вікнами ,але як видно ця комісія складається з баранів ,які в свій час за сало купили дипломи .Ось така наша реальність і такі специ ,або знаючи хто винен ,тягнуть час .

  3. Ніхто нічого не хоче перевіряти і не буде перевіряти. Одразу після цієї трагедії на під’їзді побачив оголошення, що будуть проводити перевірку тяги і просять забезпечити доступ у квартири. Коли вдома була людина похилого віку, до квартири завітала якась розумово недорозвинена особа жіночої статі і прямо у вхідних дверях попросила поставити підпис щоб підтвердити, що вона перевірила вентиляцію. Так і живемо…

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер