<

Ретро-фото Нововолинська

Цей запис опубліковано більш як рік тому
11:09 | 6.03.2017 / Нововолинськ / /
Перегляди
289
/ коментарів 6

Фотографії Нововолинська з 1950-го року, коли місто лише починало будуватися, розмістив  у Facebook  Аркадій Естрін.

“Місто Нововолинськ виникло в 1950 році в новому Львівсько-Волинському вугільному басейні на землях чотирьох сіл Іваничівського району – Низкиничі, Дорогиничі, Будятичі та Русовичі…У липні 1947 року на території Волинської області було виявлено промислові запаси вугілля…У 1949-1950-х роках були визначені шахтні поля п’яти майбутніх шахт… У 1950 році був розроблений перший план забудови Нововолинська, який передбачав створення шахтарського селища для робітників 4-х шахт з населенням близько 15 тисяч чоловік.

10-го квітня 1951-го року Указом Президії Верховної Ради України селищу шахтарів було присвоєно ім’я – Нововолинськ.

Будувалися шахти і селище всієї Радянської країною – будівельні матеріали, обладнання, механізми доставлялися з Росії, Білорусії, Грузії, Вірменії; сюди з’їжджалися висококваліфіковані фахівці з усіх куточків Радянського Союзу.
Для шахтобудівників і шахтарів шахт №6 і №7, розташованих на значній відстані від Нововолинська, в 1954 році почалося будівництво окремого селища, що отримало назву Жовтневе.

23-го червня 1954-го року, через чотири роки після початку будівництва, почався видобуток вугілля – шахта №1 Нововолинська видала перші тонни вугілля. До кінця 1957 року вугілля давали шість шахт з дев’яти закладених на Волині. Шахти в Нововолинську з самого початку відзначалися високим рівнем механізації”, – розповідає Аркадій Естрін у записі.

Пропонуємо вам ознайомитися зі світлинами:




коментарів: 6
  1. Шикарне фото про завершення будівництва ресторану… З 8 березня любі жіночки)))

  2. чому ця виставка ще не знищена ? куди дивляться свідомі ? це ж якийсь гімн тоталітарному рижиму !

      • Ви не розуміете ! люди дивляться і порівнюють клятих комуняків з свідомими патріотами ! це ж справжня діверсія ! все ! пишу листа до СБУ !

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця