<

ProZorrо у Нововолинську: СПИСОК ДЕПУТАТІВ, ЯКІ ПРОТИ електронних закупівель від 10 000 гривень

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:35 | 15.07.2016 / Нововолинськ / /
Перегляди
21
/ коментарів 10

Питання про здійснення електронних закупівель у місті Нововолинську розглянули на десятій сесії міської ради, яка відбулася 14-го липня.

Перелік депутатів, які проголосували “проти” здійснення електронних закупівель у місті Нововолинську від 10 000 до 50 000 гривень:

  1. Бадзюнь Богдан Миколайович – безпартійний.
  2. Чайка Олена Іванівна – член політичної партії Всеукраїнське об’єднання “Батьківщина”.
  3. Бадзюнь Віталій Миколайович – безпартійний.
  4. Магомаєв Магомед Джамбулатович – безпартійний.
  5. Панафідіна Галина Михайлівна – член політичної партії Всеукраїнське об’єднання “Батьківщина”.
  6. Рожелюк Володимир Дмитрович – член політичної партії Всеукраїнське об’єднання “Батьківщина”
  7. Сторонський Андрій Миронович – член політичної партії Всеукраїнське об’єднання “Батьківщина”.
  8. Тарасенко Віктор Іванович – член політичної партії Всеукраїнське об’єднання “Батьківщина”.
  9. Чорний Роман Степанович – член Радикальної партії Олега Ляшка.

Перелік депутатів, які “утримались”:

  1. Дружук Павло Петрович – член політичної партії Всеукраїнське об’єднання “Свобода”.
  2. Приступчук Олег Карлович – член політичної партії “Українське об’єднання патріотів – УКРОП”.
  3. Шаповал Володимир Володимирович – член Політичної партії “Громадянська позиція”.
  4. Киричук Вадим Анатолійович – член політичної партії Всеукраїнське об’єднання “Свобода”.
  5. Януш Олена Петрівна – безпартійна.

Перелік депутатів, які були відсутні:

  1. Бадзюнь Олег Володимирович – член політичної партії “Блок Петра Порошенка “СОЛІДАРНІСТЬ”.
  2. Трофимчук Сергій Олексійович – член політичної партії “Блок Петра Порошенка “СОЛІДАРНІСТЬ”.
  3. Ярема Віктор Романович – член Радикальної партії Олега Ляшка.
  4. Недищук Євгеній Микитович – член політичної партії “Українське об’єднання патріотів – УКРОП”.
  5. Франчук Ірина Павлівна – член політичної партії Всеукраїнське об’єднання “Свобода”.

Нагадуємо, що дане питання висвітлювалось неодноразово, останній раз громадські слухання відбулися в приміщенні виконавчого комітету міста, куди завітало тільки двоє із представників громади.

IMG_8813

Руслан Соловйов, депутат Нововолинської міської ради, звернувся із пропозицією до колег:

“Ми підтримуємо позицію, аби закупівля товарів відбувалася все ж таки через систему ProZorrо і мінімальна сума становила від 10 000 гривень. Поясню чому. Оскільки наше місто не є мільйонником, відповідно, витрати значно менші. Система допоможе здійснювати контроль, щоб кожен громадянин міг зайти і побачити на що саме було витрачено його кошти”.

IMG_8703

У відповідь Андрій Сторонський, заступник міського голови, заявив:

“Ще перший раз, коли йшла мова про дане рішення, ми переконали вас, що, в принципі, у цьому немає необхідності. На даному етапі не потрібно за нього голосувати. Рішення про проведення закупівель в системі ProZorrо вже прийняте, пройшли громадські слухання і на виконкомі затвердили положення, яке відповідає певним вимогам. На сьогоднішній день встановлено, що для бюджетних установ закупівля проводиться від 10 000 гривень, для комунальних підприємств від 50 000 гривень. Разом з тим, кожному керівнику організації дозволяється проводити закупівлі від 3000 гривень, якщо його підприємству це не перешкоджатиме в оперативній роботі. Тобто на сьогоднішній день вже є рішення, яке працює. І наші підприємства зареєстровані в системі ProZorrо. Спершу ви розгляньте рішення міськвиконкому та порівняйте із тим, яке написали ви”.

Руслан Соловйов зазначив, що дане питання виносили попередньо та здійснювалася його електронна розсилка. Додав, що його думка стосовно початкової суми від 10 000 гривень для абсолютно всіх підприємств є незмінною.

IMG_8764

Віктор Сапожніков, мер міста Нововолинська, прокоментував:

“Послухайте мене, Соловйов, я вам скажу, що багато хто з ОСББ відмовляється від запропонованих коштів, адже потрібно заповнити купу паперів. Система ProZorrо це не тільки суми і тендери від 3000 гривень”.

IMG_8836

Олена Чайка, генеральний директор житлово-комунального об’єднання Нововолинської міськради, обурена:

“Шановні депутати, мені надали кошти в цьому році тільки на житловий фонд. Розумієте, що капремонт покрівлі одного з під’їздів становить від 25 000 до 34 000 гривень. Ви ж трохи думайте, люди не будуть питати чи ProZorrо чи не ProZorrо, вони скажуть: давай покрівлю, бо вона тече”.

Віктор Сапожніков поставив дане питання на голосування, у результаті якого “за” – 16 осіб, “проти” – 9, “утримались” – 5. Відповідно, дане рішення не було прийнятим.

Jx2SntUTd7o
IMG_8622
IMG_8629
IMG_8633
IMG_8643




коментарів: 10
  1. Якщо Сапожніков, Сторонький і Чайка так проти Прозоро, то обов’язково потрібно встановити!!! Ох і переживають за відкати з підрядів!!!

  2. І Бадзюні під дудку Сапожнікова скачуть!!! Позор!!! Це просто не вкладається в голові…

    • Всеміська ганьба! Ніколи б не подумав, що “утримаються” нововолинські свободівці. Іще трохи – і голосуватимуть в унісон зі сапожніковською “Батьківщиною”. Навіть Олег Карлович Приступчук не голосував “ЗА”. Слава йому!

  3. Незрозумілу чим аргументуюють таке голосування наші депутати , нехай би пояснили своім виборцям

  4. Про що говорити? Відкликати депутатів і міського голову. Та й по всьому. Проте, зі нашими “сміливцями” – виборцями Нововолинська, наразі, це зробити неможливо. Отож, терпіть люди й далі. А потім знову оберете – вшосте, Сапожнікова і таких самих депутатів. А то й гірших.

  5. Пане авторе ви свідомо перекручуєте інформацію. По данному питанню обговорення йшло тільки яка має бути мінімальна сума для електронних закупівель 50000 чи 10000 грн. Сапожніков виніс тільки одну точку зору мін. сума 50000грн. Тому одні депутати утримались а інші проголосували проти. А якщо розвивати вашу версію то закупівлі більше 50000 грн взагалі проводити PROZORRO не треба

  6. Чайка обурена? Хто за неї голосував? Бабці з намальованими губами 70 років.Люди думайте за кого голосуєте.Дивіться списки.
    Чайка розповідає що людям криши криє? так мешканці будинку за свої кошти купують усі матеріали , а чайка тільки робітників присилає.Ось і все.

  7. Та хто сумнівався, що Бадзюні це Сапога прихвостні, один ще й дотогож помічник Гузя, сором. А свабодавци наклали в штані і спереляку натисли на утримався, сміх і гріх.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця