<

Обвинувачений у збуті наркотиків нововолинець не знає де взяти 80 тисяч гривень, аби заплатити заставу

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:41 | 16.05.2017 / Нововолинськ / , /
Перегляди
3
/ коментарі 2

16-го травня у Нововолинському міському суді відбулося друге засідання у справі Ігоря Н., якого обвинувачують у збуті наркотичних засобів.

Нагадаємо, чоловіка звинувачують у тому, що він на Чайковського влаштував справжній притон, де і продавав наркотики. У цій справі “Дєду” допомагали родичі, що проживають разом із ним.

На судовому засіданні у якості свідка виступила сусідка обвинуваченого.

“Ігоря Н. знаю візуально. По суті, ми з ним навіть не вітаємося. До сусідів постійно приїжджало дуже багато машин, переважно на польських номерах. Говорили, що вони продають наркотики. Особисто я цього не бачила. До них ходили люди, схожі на наркоманів. На даний момент все спокійно”, – розповіла свідок.

Прокурор Олександр Кравчук подав клопотання, що стосувалося прослуховуваня запису свідчень ще однієї людини – Богдана Панасюка (анкетні дані змінено). Конверт, у якому зберігається диск, був розпечатаним. Суддя Микола Ушаков зауважив, що конверт у цьому випадку не відповідає вимогам: не заклеєний, немає печаток слідчого органу.  Тому прослуховування цього запису перенесено.

Під час судового засідання прокурор подав ще одне клопотання, що стосувалося продовження строку запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

“Ігор Н. обвинувачується у вчиненні кримінального правопорушення, що відноситься до категорії тяжкого злочину. У такому випадку передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 6 до 10 років ув’язнення з конфіскацією майна.

Обвинувачуваний може переховуватися, незаконно впливати на свідків, іншим чином перешкоджати судовому розгляду кримінального провадження та продовжувати вчиняти кримінальні правопорушення. Ігор Н. раніше неодноразово притягувався до кримінальної відповідальності за вчинення злочинів, пов’язаних із незаконним обігом наркотиків… Вважаю, що менш суворі запобіжні заходи не достатні, тому пропоную продовжити строк тримання під вартою на 60 днів”, – зауважив прокурор.

А ще Олександр Кравчук звернув увагу на те, що обвинувачений не має стабільного джерела доходів.

Адвокат Ігоря Н. Євгенія Коваленко  заперечила такі аргументи та зазначила, що чоловік регулярно отримує пенсію та соціальну допомогу, адже брав участь у бойових діях в Афганістані та був ліквідатором на ЧАЕС.

“Кошти накопичилися, бо він перебуває у місцях позбавлення волі… Грошей достатньо, аби підзахисний міг пройти лікування та нормально існувати. Тому вважаю, що всі ці припущення є необґрунтованими”, – додала адвокат.

А ще Євгенія Коваленко подала клопотання про зміну запобіжного заходу з тримання під вартою на домашній арешт, посилаючись на важкий стан здоров’я та вік обвинуваченого.

“За 6 місяців отримав цукровий діабет. Якби мене не закрили, все було б нормально. Нога почорніла, можу прокурору показати. Хочете, щоб ногу відрізали? Який сенс у цьому, я не знаю. 60 років і кудись втікати? А щодо застави: де мені взяти 80 тисяч гривень?”, – повідомив Ігор Н.

Вислухавши показання свідків, клопотання двох сторін та аргументи обвинуваченого, суд оголосив перерву до 25-го травня.




коментарів: 2
  1. Та воно просто ангел?!!!Скільки ніг почорніло в наркоманів,яким ця сімейка продає наркотик більше десятка років,пані адвокат чомусь не запитала? ДЄД може спокійно сидіти,бізнес успішно освоїли *****пасинки з сімьями…Но і ваш час ось-ось…вже дуже скоро.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця
25 Квітня, Четвер