<

Нові деталі вбивства Катерини Литкіної: закривавлені шорти в будинку підозрюваного

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:32 | 20.10.2016 / Нововолинськ / /
Перегляди
33
/ коментарів 10

18-го жовтня в Луцькому міськрайонному суді Волинської області захисником підозрюваного у вбивстві Катерини Литкіної Віктором Шостаком була оприлюднена інформація про новий речовий доказ, віднайдений в будинку його підзахисного, – закривавлені шорти.

Віктор Шостак розповів про вилучені під час обшуку з будинку підозрюваного Назара Статочнюка шорти, на яких були сліди крові. Група крові, з його слів, не співпадає з групою Назара.

“Те, що це кров самої Литкіної – не доведено. Шорти не належать Статочнюку, а його брату Терлецькому. Він кожного літа приїздив та зберігав речі в будинку”, – повідомив адвокат.

Нагадаємо, що Луцький міськрайонний суд не змінив запобіжного заходу щодо підозрюваного у вбивстві Катерини Литкіної Назара Статочнюка та продовжив строки перебування його під вартою до 16-го грудня.

На судовому засіданні один із захисників підозрюваного Віктор Шостак надав судді оригінал заяви Максима Терлецького (який зараз перебуває у Словенії та фактично є іншим підозрюваним) за підписом заявника і його адвоката про те, що його двоюрідний брат Статочнюк не здійснював дій, що привели до смерті неповнолітньої жительки Нововолинська.

“Він хоче повідомити суд, що його брат не здійснював ніяких дій, які привели до смерті Катерини Литкіної. На його погляд, Статочнюка звинуватили без будь-яких причин. Заява написана словенською мовою, здійснено офіційний переклад, тут є підписи Терлецького та його захисника”, – сказав Віктор Шостак.

На думку адвокатів Статочнюка, на сьогоднішній день у справі Катерини Литкіної немає доказів, що це було вбивство. Віктор Шостак, захищаючи Назара, навів такі моменти:

  • У витязі з ЄРДР та повідомленні про підозру зазначений різні години вчинення злочину;
  • Не встановлене знаряддя вчинення злочину, тому можна припускати, що це був нещасний випадок;
  • В повідомленні про підозру зазначено, що це вбивство, і крім того, розбійний напад. Тому захисникам важко зрозуміти, від чого захищатися;
  • Свідок Михальчук при впізнанні вказала на асистента.

“Особливо правоохоронці ставлять акцент на тому, що знайшли флешку загиблої в телефоні Статочнюка. Але в будинку, де він мешкає, на той час знаходився Максим Терлецький. Прокурор Ющик в соціальних мережах оголосив Максиму, що він підозрюється у скоєнні злочину – це говорить про те, що є інший підозрюваний, який жив разом в одному будинку зі Статочнюком.

Всі мали вільний доступ до телефону і якісь відносини були між потерпілою й Терлецьким. Тому хто вставив флешку в телефон – поки слідство на це відповіді не дало і ніяких конкретних доказів немає”, – відзначив захисник Шостак.




коментарів: 10
  1. Нещасний випадок?
    Що, обкурилась і впала з терикона?
    Це ж яким (вирізано цензурою) треба бути, пане Шостак, щоб нести таку (вирізано цензурою)?

  2. В інтерв’ю мати наполягає лише на одному, що суспільству не буде користі від його ув’язнення і зовсім не переконує у його непричетності до злочину. Не треба бути великим психологом, щоб зрозуміти, що він, якщо і не вбивав, то причетний точно. А адвокат просто несе набір слів юридичної лексики, надіючись засипати необізнаних людей “розумними” термінами. Звичайно, що на суд не буде представлено відео вбивства і не прийде свідок, який це “бачив на власні очі”, але підозрюваний має пройти детектор, його відмова є прямим свідченням вини.

  3. Правильно, зараз спишуть все на нещасливий випадок і закриють справу! От і все! Браво! (((((

  4. Чому поліція, слідчі нічого не зробили за час арешту Назара? В моменту, як його арештували та до сьогоднішнього дня жодних нових доказів! Чому? Чия кров на шортах Максима? Катіна? Де відповідь? Чому Максима не спроваджено для допитів? Чому затягують справу? Кому це вигідно? Хто за це мае відповідати? Пані Пасічник, ви перед всіею громадою Нововолинська пообіцяли прикласти усіх зусиль на розкриття цього резонансного злочину! Де ці зусилля? Де коонтроль за ходом розслідування? Чи потрібно знову для того, щоб запрацювали Ваші підопічні, піднятися народу?!

  5. Дякуючи журналістам цю справу ніяк не виходить “поховати”. Тому, прохання до Вас, шановні журналісти шанованого видання “БУГ”, а чи не могли б Ви узяти інтерв”ю у пані Пасычник, чому немае результатів експертиз до ціеї пори, хоча відводилося 2 місяці на них? Чому немае результатів листування між підлітками? І багато іншого чому немае до цих пір? Чекають закінчення терміну тримання під вартою?

  6. Що з адвокатом підозрюваного? Багато розумних слів толку 0. Мати не вкурсі, що відпомилися проходити поліграф? Що за бред

  7. Який нещасний випадок? Передача отстой була по телеку,,, бульбулятор вони знайшли! Коли ? Через надцять днів? Його навіть звідти не забрали і до діла не пришили. Кіно вони зробили з трагедії, впевнена що батьки шкодують , що туди поїхали. Били дівчину з жорстокістю по голові лиці та скронях. Цей моральний урод не признається і брата не здасть! Можливо зробить признання що були тоді з Катьою, але розійшлись потім додому. А маніяка вбивцю шукайте

  8. Хай п*да*с шукає інше місто для проживання, його лице запамятається кожному громадянину. Хай переконає 50 000 місто в тому що дівчина сама прийшла на терикон і вдарилась об камінь.

  9. А що Максим Терлецький з якогось переляку забув рідну мову, що написав дебільного листа словенською? Це два моральних виродка, а їхні рідні, то тварюки. Мати Назара викликає лише відразу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця