<

Майже 25 тисяч штрафу присудив суд хлопцю за продаж наркотиків у Нововолинську

Цей запис опубліковано більш як рік тому
11:47 | 23.04.2019 / Нововолинськ / /
Перегляди
6
/ коментарів 6

Нововолинський міський суд за продаж канабісу покарав молодика у вигляді штрафу в 24 990 гривень. За наявності значної кількості пом’якшуючих обставин, торговець наркотиками отримав покарання більш м’яке, ніж передбачене санкцією статті кримінального кодексу.

Про це йдеться у вироку суду від 19-го квітня 2019 року.

У Нововолинську хлопець продавав подрібнену речовину рослинного походження, яка згідно висновку судової експертизи відноситься до наркотичних засобів і являє собою особливо небезпечний наркотичний засіб канабіс.

В ході проведення оперативної закупки наркотичних засобів 1-го липня 2017 року засуджений збув за ціною 120 грн подрібнену речовину рослинного походження – канабіс, масою в перерахунку на висушену речовину 0,295г. Окрім цього, 7-го серпня 2017 року продав за ціною 150грн наркотичний засіб канабіс, масою в перерахунку на висушену речовину 2,21 г.

Досудовим розслідуванням не встановлено за яких обставинах торговець придбав наркотичні речовини з метою подальшого збуту.

18-го квітня 2019 року між прокурором та обвинуваченим укладено угоду про визнання винуватості, за якою останній повністю визнав винуватість у вчиненні злочинів, передбачених ч. 2ст. 307 КК України.

Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання з метою збуту, а також незаконний збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів – караються позбавленням волі на строк від чотирьох до восьми років.

Ті самі дії, вчинені повторно або за попередньою змовою групою осіб, або особою, яка раніше вчинила один із злочинів, передбачених статтями 308-310, 312, 314, 315, 317 цього Кодексу, або із залученням неповнолітнього, а також збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів у місцях, що призначені для проведення навчальних, спортивних і культурних заходів, та в інших місцях масового перебування громадян, або збут чи передача цих речовин у місця позбавлення волі, або якщо предметом таких дій були наркотичні засоби, психотропні речовини або їх аналоги у великих розмірах чи особливо небезпечні наркотичні засоби або психотропні речовини, – караються позбавленням волі на строк від шести до десяти років з конфіскацією майна.

Вчинені злочини віднесено до категорії тяжких. В засудженого наявні кілька обставин, що пом’якшують його покарання: щире каяття, активне сприяння розкриттю злочину, відсутність тяжких наслідків вчиненого, які істотно знижують ступінь тяжкості вчинених злочинів, відсутність обставин, які обтяжують покарання. Суд врахував дані особи обвинуваченого: вперше притягується до кримінальної відповідальності, на диспансерному обліку психіатра не перебуває, наркотичною залежністю не страждає, працездатний, хоча ніде офіційно не працює, за місцем навчання характеризувався позитивно.

З урахуванням інших обставин кримінального провадження, зокрема, невеликої кількості епізодів незаконного збуту наркотичної речовини та її незначного розміру, беручи до уваги наявність суспільного інтересу в забезпеченні швидкого судового розгляду кримінального провадження, ступінь та характер сприяння у його проведенні, сторонами узгоджено покарання: за ч. 2 ст. 307 КК України із застосуванням ст. 69 КК України (призначення більш м’якого покарання, ніж передбачено законом, – ред.) у виді штрафу в розмірі 1470 (одна тисяча чотириста сімдесят) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 24990 (двадцять чотири тисячі девятсот девяносто) гривень.

Суд затвердив угоду про визнання винуватості, укладену між прокурором та обвинуваченим від 18-го квітня 2019 року та призначив покарання.




коментарів: 6
  1. …і це все?
    Та за перший раз треба жорсткіше з тими барижками, без попереджень і штрафів а зразу за грати, щоб потім не виникало навіть думки торгувати отрутою

  2. Особливо небезпечний засіб?? Цікаво чим він такий небезпечний Він не визиває агресії як алкоголь і інші речовини

    • Але він викликає ЗАЛЕЖНІСТЬ, незворотні зміни в організмі, ДЕГРАДАЦІЮ МОЗГІВ, як і всі наркотичні речовини. Не “хавайте” все, що вам кидають для наживки такі профі, як Супрун. Підіть в кабінет Довіри, почитайте брошури-сповіді наркоманів, послухайте лікарів-психологів-наркологів, якщо ви хочете знати правду. Запам’ятайте лише одне – немає ніяких легеньких, легких чи “безобідних”наркотиків, все це веде в одну лише сторону…
      Якщо потрібен новий наркомедпрепарат для обезболення, то він як і всі інші повинен використовуватися дуже обережно за виключною необхідністю. Бо дивишся на Супрун і згадуєш хіппі 70х, а в те що вона безкорисливо печеться про українців якось не віриться навіть з погляду на її оклад.
      Ще, до прикладу, розповім, як одній старенькі бабусі(та не їй одній звичайно) для обезболення призначали таблетки, що містять наркоречовину, то як вони закінчувалися, то немічна бабця хату розносила, поки не отримувала чудодійні ліки.
      Думайте своєю головою, якщо ,звичайно, вона у вас є.

  3. Наталя , до чого тут “якісь таблетки”? .
    йдіть проспіться . незнаючи , ліпше не ляпати своїм ” язичком” . Ваше місце в цирку.

  4. Цивілізовані країни європи легалізують оту “особливо небезбечну” А у нас штрафи паяють. Краще б горілку і сигарети заборонили

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця
18 Квітня, Четвер