<

Гірникам шахти №9 “Нововолинська” пообіцяли виплатити частину заборгованості по заробітній платі

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:09 | 4.04.2018 / Нововолинськ / /
Перегляди
2
/ коментарі 2

4-го квітня, зранку, шахтарі 1-ї зміни шахти №9 “Нововолинська” відмовились спускатися в копальню. Вони вимагали погасити їм заборгованість по заробітній платі з лютого місяця.

Як повідомив голова незалежної профспілки шахти №9 Василь Гура,  у березні копальня видобула вугілля на 15,6 мільйонів гривень, а місячний фонд зарплати складає 8 мільйонів. За 2018 рік з копальні на ТЕС реалізовано вугілля на суму 25 мільйонів.

Генеральний директор ДП “Волиньвугілля” Андрій Пилипюк відмовляється звітувати перед профспілками та не дає пояснень щодо зароблених підприємством коштів.

На своїй сторінці в фейсбук керівник Незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець пише:

”Нам відомо також, що Пилипюк, який представляє інтереси ”смотрящого” Андрія  Венгрина, за його вказівкою реалізовував вугілля певним структурам за ціною на 125 гривень менше за тонну, ніж ціни за якими могло б забирати ДП ”Держвуглепостач”.

Гендиректор “Волиньвугілля” приїхав на зустріч з колективом. До 1-ї зміни приєдналися і шахтарі 2-ї та вимагали погасити заборгованість по заробітній платі за лютий.

Пилипюк пообіцяв, що сьогодні буде виплачено 25 %, завтра постараються ще 25 %.

У розмові з журналістами БУГу він дав пояснення щодо ситуації зі станом коштів, зароблених підприємством та щодо заборгованості по заробітній платі. Деталі читайте згодом.




коментарів: 2

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

24 Квітня, Середа
23 Квітня, Вівторок