<

Чи має перспективи вугільна промисловість та чи запрацює Бужанська шахта: розмова з т.в.о. гендиректора ДП «Волиньвугілля» Миколою Шикером

Цей запис опубліковано більш як рік тому
21:35 | 27.08.2022 / Нововолинськ / , , /
Перегляди
2902
/ коментарів 8

Напередодні свята гірників БУГ поспілкувався із тимчасово виконуючим обов’язки гендиректором ДП «Волиньвугілля» Миколою Шикером, якого нещодавно призначили на дану посаду. Говорили про стан справ на підприємстві, спроможність Бужанської шахти, скандал із директором, заборгованість, вугільну трансформацію та перспективи промисловості.

Миколу Шикера призначили на посаду т.в.о. гендиректора 29-го липня цього року, тож він ще вивчає стан справ на держпідприємстві. Попереднього керівника Юрія Ключковського призвали на військову службу.

Новий Гендиректор ДП “Волиньвугілля” приїхав зі Сходу України. Все життя працював на шахті, починав з гірника і дійшов до генерального директора.

До Волиньвугілля входить шахта “Бужанська”, яка знаходиться на території Поромівської громади, ще входить ВП “Вантажтранс”, також на балансі числиться санаторій “Шахтар”, проте він уже не діє. Загалом на ДП нині працює близько 645 осіб. На підприємство чекає оптимізація.

Щодо шахти “Бужанська”, яка нині єдина у структурі Волиньвугілля та знаходиться на території Поромівської громади, і де раніше проходило скорочення, новий гендиректор налаштований на результативну роботу. Він планує працювати над видобутком вугілля та закликає гірників приходити на роботу, обіцяючи їм гідну зарплату.

Зазначимо, що нині стан справ на Бужанці не найкращий, вугілля у копальні фактично не видобувається, крім того, воно “не чисте”, тож потребує збагачення. Тому його потрібно відправляти на Центральну збагачувальну фабрику «Червоноградська».

“Зараз лава знаходиться в завалі. Ми робимо все, щоб його розібрати і відновити роботу лави. Вже є складені графіки, керівників зобов’язали їх виконувати. Перед нами поставлена зараз задача відновити роботу шахти”, – розповів новий керівник.

Середня зарплата гірника на Бужанці складає 9-14 тисяч гривень, що є досить мало, як для таких складних умов праці. Хоча новий керівник обіцяє, що її піднімуть майже вдвічі, якщо вдасться запустити видобуток.

Щодо скандалу із директором шахти Олександром Онопрієнком, якого нещодавно затримали п’яним за кермом, Микола Шикер зазначає, що наразі його відсторонили від виконання обов’язків, але не через дане порушення, а у зв’язку із тим, що той не пройшов вчасно медкомісію. Тож швидше за все, коли Онопрієнко її пройде, то повернеться до посади.

Також говорили із Миколою Шикером про заборгованість підприємства, яку, як він стверджує, частково вдається погашати. Питали його думку щодо ситуації на 9 шахті, де міністерство призначило нового директора Геращенка. Але гірники його не впустили на територію копальні, тож фактично керувати продовжує Юрків. Микола Шикер також приїжджав у той день на 9 шахту та стверджує, що супроводжував директора департаменту.

На останок тимчасово виконуючий обов’язки гендиректора ДП “Волиньвугілля” Микола Шикер привітав усіх гірників із Днем шахтаря та побажав мирного неба, здоров’я та гідної і вчасної оплати праці.




коментарів: 8
  1. Починає брехати з першого дня, комісія?????, онопрієнко завалив все на шахті, хай розкаже як на проходці вручну били вугілля і куди воно йшло, ну і такого кадра забери назад в лднр.

    • А чому виконували такі наряди?
      Треба говорити коли воно відбувається, а не розказувати як погано з Вами почалися….
      Коли били то були певно задоволені,бо вагонетка і на гора….

  2. Публікація ні про що, а тільки про замасковане “Донецько-Луганське земляцтво” та їхню кругову поруку у Нововолинську.

  3. Шахту Бужанську хочуть тримати для того, щоб не розвалилося дп “пенсіонер” Волинь без вугілля. Щоб дармоїди могли реалізовувати свої схеми та отримувати з нічого гроші.

  4. Звісно запрацює! Ще й як запрацює! Принаймні служитиме для багатьох як непогане укриття

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер