<

Бідзюра подав в суд на Сапожнікова з міськради, а треба було на Сапожнікова з виконкому?

Цей запис опубліковано більш як рік тому
19:40 | 27.04.2016 / Нововолинськ / /
Перегляди
2
/ коментарів 5

27-го квітня у Іваничівському суді вчергове розглядали позов голови ГО “Україна+Польща” Анатолія Бідзюри до міського голови Нововолинська Віктора Сапожнікова щодо ненадання інформації на запит про те, хто з місцевих чиновників і правоохоронців впродовж 2004-2015 років отримав від влади житло чи земельну ділянку.

Суддя Нєвєров зачитав заяву Бідзюри про фальсифікацію документу. Як виявилося, доручення, представлене на суд, було підписане не Віктором Сапожніковим, а заступником Андрієм Сторонським. Перша довіреність підписана Сторонським як секретарем міської ради, а от витяг з договору якимось чином замість мера також підписав його заступник. Підпис на обох документах співпадає, тому суддя попросив пояснити цей нюанс у сторони відповідача.

gf54

На разі Віктор Борисович має дві підстави, через які засідання знову довелося відкласти:

  • До суду звернувся неналежний позивач;
  • Позивач звернувся до неналежних відповідачів.
IMG_9375

У першому випадку з запитом до Сапожнікова зверталася громадська організація, а в суд з позовом звернувся Бідзюра, тобто її голова.

В другому – міська рада (саме про міськраду згадується в позовній заяві) і виконавчий комітет міськради – це, на думку сторони відповідача, дві різні юридичні особи. І позиватися слід було до виконкому, бо, виходить, у їхній компетенції давати відповіді на аналогічні запити.

Суд прийняв рішення залучити в якості співвідповідача представника виконкому, а обидві сторони визначилися з датою наступного судового засідання – 12 травня.

DSCF7006
DSCF7007
IMG_9417
IMG_9424




коментарів: 5
  1. дурдом “Веселка”! Комусь це цікаво? А ось с 1 травня нова, ну дуже висока комуналка для людей! Оце буде цікаво!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця
18 Квітня, Четвер