<

В Іваничівській громаді нарешті обрали старост

Цей запис опубліковано більш як рік тому
20:11 | 12.07.2021 / Іваничі / , /
Перегляди
1631
/ коментарі 2

В Іваничівській громаді обрали старост. Сталось це із затримкою в понад пів року. Перед цим кандидати набрали найбільшу кількість голосів під час громадських слухань. Тож фактично їх обрала громада, а депутати під час позачергового пленарного засідання 9-го липня затвердили її вибір.

Відтак, Соснинський та Мишівський старостинський округи тепер мають очільників.

Старостою Мишівського округу призначили Надію Стежко. Її кандидатуру на громадських обговореннях підтримали 18,18% мешканців, а це найбільша кількість. Опісля призначення Надії Стежко старостою погодили під час профільних комісій, які передують сесії, а потому, вже остаточно, і під час пленарного засідання.

Надія Стежко – не нова людина в органах місцевого самоврядування. Вона чимало років пропрацювала в Мишівській сільській раді секретарем, 3 скликання була депутатом сільради, а після об’єднання її обрали депутатом селищної ради.

«Обов’язки свої я знаю. Робота непроста, робота з людьми. Але я до цього готова. Живу в селі. Працювала в сільраді і люди завжди приходили до мене за вирішенням своїх проблем чи за допомогою у скрутних ситуаціях. Завжди намагалась їм допомогти чи щось підказати і порадити.

Буду й надалі це робити. Насамперед потрібно вирішити питання благоустрою в селі. Буду пробувати організовувати людей на толоки», – зауважила Стежко.

До слова, Надія Стежко у зв’язку із призначенням на посаду старости втрачає депутатський мандат. Наразі Іваничівська селищна рада чекає рішення ТВК про оголошення проміжних виборів депутатів у Мишівському окрузі, на яких оберуть заміну Стежко.

На сесії призначили і старосту Соснинського округу. Нею стала Лариса Дердюк. За неї на громадських слуханнях проголосувало 37% присутніх. Підтримали її кандидатуру і депутати. Спочатку на комісіях, а потім й під час пленарного засідання.

Лариса Дердюк також не з нуля починатиме роботу в органах місцевого самоврядування. Вона все життя працювала в сільраді, а після об’єднання стала діловодом.

«Знаю своє село, проблеми, які у ньому є, людей, які там проживають, і що треба робити, для покращення їхнього життя. Мешканці й так до мене зверталися у всіх питаннях, поки не було старости. І я чим могла, тим старалася їм допомогти.

Далі, думаю, матиму більше повноважень, які дадуть можливість вирішувати звернення й прохання односельчан. Дуже багато проблем є в селі. Зокрема, благоустрій», – зазначила Лариса Дердюк.

За рішенням депутатів на старост покладаються обов’язки із вчинення нотаріальних дій.

Нагадаємо, старост в Іваничівській громаді почали обирати через понад пів року після виборів. Причина такої тривалої затримки, як розповідають, – не підписаний Президентом закон про місцеве самоврядування.




коментарів: 2
  1. навіщо такий президент? ми пів року чекали а він обложив нас податками (здається немає більш планів у влади де гроші брати як не на…. нас) євробляхи їздять ходьбищо народ забуває бистро обіцянки наших обранців (щей на проценти поставить якщо неплатитимемо)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця
25 Квітня, Четвер