<

Справу про ДТП в Іваничах, яку спричинив нетверезий водій, спеціально затягують: постраждала жінка вимагає справедливості

Цей запис опубліковано більш як рік тому
19:40 | 14.03.2023 / Іваничі / , /
Перегляди
6389
/ коментарів 11

Досудове слідство в справі про ДТП в Іваничах, яке сталося 28-го вересня 2022 року, спеціально затягують. У цьому впевнена постраждала в аварії жителька селища. Жінка боїться, що винуватця ДТП хочуть «відмазати». Тому, аби добитись справедливості, вона звернулась до журналістів БУГу.

Нагадаємо, 28-го вересня близько 17:00 на вулиці Заводській в Іваничах 42-річний місцевий житель, керуючи автомобілем Volkswagen Golf у станні алкогольного сп’яніння, зіткнувся з легковиком ЗАЗ Славута. За кермом ЗАЗу перебувала 33-річна жителька селища Марія Левчук. Внаслідок зіткнення вона отримала тілесні ушкодження. Її госпіталізували.

Марія й досі з жахом пригадує аварію, адже тоді без батьків могли залишитися троє її малолітніх дітей. За словами жінки, тоді водій раптово вискочив на міст і почав маневрувати по всій дорозі. Вона хотіла уникнути зіткнення, але, мовляв, не мала можливості, адже з-заду їхала жінка на велосипеді, яка теж могла постраждати.

«У нас є двоє свідків цієї аварії. Наприклад, жінка, яка їхала на велосипеді. Але я її об’їхала і цим врятувала їй життя. Я тоді з чоловіком їхала на Менчичі і цей горе-водій, керуючи Volkswagen Golf, вискочив на міст і його автівку чомусь почало носити по всій дорозі.

Ми це бачили. Але не могли втекти в сторону, бо він би врізався в наш автомобіль. В зад здати я теж не могла, бо там була ця велосипедистка. Я спитала чоловіка: “Що робити?”, а він відповів: “Тормози і тримайся”. І я зупинила автівку. В результаті її розвернуло на Іваничі. Я на зустрічну смугу не виїжджала», – зазначила жителька Іванич.

Марія в цій ДТП дуже сильно травмувалась і, мовляв, чудом уникла інвалідного візка. Жінка каже, що лікування було тривалим і важким. Лікарі встановили їй перелом лівого бічного відростка С7, перелом ІІ, ІІІ, ІV, V, VІ-го ребер справа, забій правої легені, розрив селезінки та гематому лівої бічної стінки живота. Експертиза вирішила, що ці травми належать до тілесних ушкоджень середньої тяжкості. Увесь час після ДТП Марія лікувалась. Спочатку диспансерно – у лікарні, потім амбулаторно – вдома. Ще й досі молода жінка відновлюється від аварії.

“Я у неврології довго лежала. Тільки 9-го лютого виписали мене. А ще у Луцьку лікуюся, бо на груді якась пухлина, яка не сходить. Наразі на два місяці лікування знову призначили. Навіть пригадувати того жахіття не хочеться. Було дуже боляче. І страшно, що не зможу ходити. У мене нога вся в гіпсі була. І хребет сильно пошкоджений”, – наголосила Марія.

З часу ДТП минуло майже півроку. Однак слідство досі триває. Правоохоронці, на думку жінки, не охоче розслідують цю справу, адже вона «зависла» у повітрі в стадії експертиз, результатів яких чомусь не повідомляють ні їй, ні її адвокату. І це, на її думку, дуже підозріло. Окрім цього, у справі з незрозумілих їй причин змінився слідчий.

“Більше п’яти місяців пройшло, але ніхто й нічого не каже. Просто тишина і все. Наш адвокат каже, що експертизи в ДТП вже довго тривають, а це може означати, що правоохоронці спеціально тягнуть час. Винуватець ДТП Роман Чура довго працював далекобійником за кордоном і тільки нещодавно повернувся. Тож, ймовірно, має кошти, або ж впливових знайомих, які допомагають затягувати справу”, – зауважила жінка.

Єдине зрушення в цій справі, за словами Марії, це те, що її хоча б офіційно визнали постраждалою стороною в цій ДТП.

Марія звернулась в редакцію БУГу, бо переконана: слідство навмисне затягують, а водій, винний в аварії, може просто “вийти сухим із води”. Жінка прагне надати справі розголосу і з допомогою журналістів знайти правду й справедливість, добиваючись, щоб винуватець аварії був покараний і компенсував усі завдані ним збитки.

“Винуватець аварії дав мені 12 тисяч гривень, коли я була в реанімації. І все. Але ми потратили набагато більшу суму грошей. А ще наш автомобіль, на який ми довго збирали кошти, не підлягає ремонту. Ми збираємо усі чеки. Ми хочемо, аби водій компенсував усі наші матерільні збитки, а ще моральні. Бо я чимало пережила: і сильний біль, і страх”, – повідомила жителька Іванич.

Марія боїться, що винного в ДТП хочуть «відмазати». Однак, сподівається, що правда таки переможе й горе-водій, який керував автівкою в стані сп’яніння, спричинив аварію й завдав їй чимало болю і страждань, таки отримає справедливе покарання за ч. 1 ст. 286-1 Кримінального кодексу України.




коментарів: 11
  1. Занадто багато свідків по цій справі ,відеокамера .. такий має сидіти , найміть ще одного адвоката

  2. А чому ви дивуєтесь? Мусара брали беруть і будуть брати взятки… раніше Мартинюк був то взагалі була біда зараз Головенко і зам «Назарчик» той шо гавстріяка який голодний до грошей. Люди привикайте) слава Україні!

  3. До чого тут ще один адвокат? Подавайте позов в суд на поліцію за навмисне затягування слідчих дій. І, паралельно – напишіть заяву в ДБР.

  4. Водійка не мала права їхати без ПОСВІДЧЕННЯ ВОДІЯ, якби прислухалася до закону, то б не мала тілесних ушкоджень

      • Слава Богу ні, але й ви теж не вказали своє прізвище та ім‘я
        Так які притензії ви маєте до мене?

        • Анонім, ти певно нова на цьому поважному медійному ресурсі.
          мотлоху вказувати своє ім’я в прізвище не обов’язково.
          Старожили Бугу вже давно розкусили шо то продажна пропутлєрська зрадницька гнида

  5. Ти ба як вона грошей хоче!! Ще рішення суду не було!! Потерпіла угамуйся і чекайте …..

  6. Цікавий факт: Їхала за кермом не маючи ПОСВІДЧЕННЯ ВОДІЯ !!!!! А це взагалі законно??? І чому про цей факт в статті жодного слова…… чи кореспонденти Бугу лише на стороні пані Марії???

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця