<

Автостанція в Іваничах не працює вже понад 8 місяців: причини та як реагують пасажири

Цей запис опубліковано більш як рік тому
19:14 | 13.01.2021 / Іваничі / /
Перегляди
46
/ Коментарі відсутні

Автостанція, яка діяла в Іваничах, зачинена вже більше 8-ми місяців. Це відбулося на час жорсткого карантину, але у 2020-му вона так і не відновила свою роботу. Як працюватиме станція надалі і чи працюватиме узагалі поки невідомо.

Ще у квітні мешканців Іваничівського району обурила новина: автостанція в Іваничах повністю зачинена. Спочатку люди думали, що це лише на період карантину. Але через місяць-другий в інших містах і селищах автостанції відновили свою роботу, а Іваничівська й досі закрита.

Пасажири по-різному до цього ставляться. Більшість – нейтрально. Інші кажуть, що тепер нема у кого розпитати розклад руху автобусів, бо він тут постійно міняється. Мовляв, автостанція закрита, то нема ніякого контролю й у водіїв – свобода, кожен робить, що хоче.

Є й такі люди, які радіють й тому, що хоча б приміщення автостанції відкрите, бо там чекати автобуса тепліше й затишніше. Ще дехто навпаки радіє, бо тепер ніхто не заставляє купувати квитки й не треба переплачувати коштів. Ще є такі, які звинувачують у всьому місцеву владу.

Хоча, як повідомляють Волинські новини, місцеві автостанції на Волині належать ПАТ «Волинське обласне підприємство автобусних перевезень» («ВОПАС»).

Голова правління компанії Інеса Корнейчук пояснила, що такий захід вимушений.

«Призупинена робота автостанції в зв’язку з карантинними обмеженнями і в зв’язку з обмеженими фінансовими можливостями підприємства, бо нам немає чим платити касирам і тому ми поки призупинили роботу. Нам перевізники гроші не дають за заїзд, тому дуже складно викрутитися з цієї складної ситуації», – пояснює вона причини такого рішення.

Наразі невідомо, як далі працюватиме підприємство.

«У зимовий період зовсім мало людей їздить і нам не вигідно. Касири не заробляють на себе, ми вимушені доплачувати їм до мінімалки, яка зросла до 6 тисяч, а з усіма нарахуваннями то 7,5 тисяч», – розповіла Інеса Корнейчук.

Вона переконує: зараз відбувається спад пасажиропотоку. Тому автостанції й позакривали, а працівників поки що відправили у відпустку без збереження зарплати.

«У нас збитки і ми не можемо утримувати не тільки цю, а й інші малі автостанції. Іваничі, Турійськ, Берестечко, Цумань, Шацьк не працюють. А ті, що працюють, теж мають збитки. Зараз дуже складний час, ніхто нам не допомагає, ніхто не позбавляє від податків, зарплата, мінімалка росте, тепло, електроенергія, газ дорожчають.

Ніхто нам не допомагає. Ми зверталися і в облдержадміністрацію, і в місцеві ради – нічого. Субвенції за безкоштовний проїзд немає, за пільговиків ніхто не повертає кошти ні нам, ні перевізникам», – повідомила керівниця ПАТ «ВОПАС».

Донедавна на Волині працювало 20 автостанцій, зараз працюють 10-11, а решта – зачинені.

«Наша біда, що водії беруть пасажирів без квитків, а ми не можемо змусити всіх пасажирів іти в касу», – додає Інеса Корнейчук.

До речі, приміщення автостанції в Іваничах здають в оренду. Свідченням цього є оголошення, яке розміщене на дверях будівлі. Тож найімовірніше її вже не відкриють.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця