<

ЗСУ вперше застосували в бойових умовах унікальну систему ППО

20:13 | 17.01.2024 / Новини / /
Перегляди
160
/ Коментарі відсутні

17-го січня вночі військові вперше в бойових умовах застосували систему ППО проєкту FrankenSAM. Вона збила Shahed з відстані 9 кілометрів. Загалом вночі над Україною збили 19 із 20 ударних дронів. 

Голова Мінстратегпрому Олександр Камишін на брифінгу в Давосі заявив, що це перше використання такої системи. Він додав, що всі системи ППО FrankenSAM уже розгорнуті «на полі битві», – зазначає Бабель.

Проєкт FrankenSAM – це гібридні системи ППО, якими спільно займаються Пентагон, Міноборони України та Мінстратегпром. Фактично це три зенітні-ракетні комплекси: радянський ЗРК «Бук» з американськими ракетами RIM-7 Sea Sparrow, ракети «повітря – повітря» AIM-9M у поєднанні з радянськими РЛС і ЗРК на базі українських старих систем з елементами й ракетами від Patriot.

Офіційний представник Пентагону казав, що випробування цієї системи в жовтні 2023 року були успішними. Зазначається, що варіанти гібридних систем ППО пройшли випробування на військових базах у США та мали бути доставлені до України восени. У грудні США та Україна підписали декларацію про спільне виробництво зброї.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

18 Травня, Субота