<

«Жінка, а хоче різати»: у Львівському медуніверситеті розгорівся сексистський скандал

10:39 | 22.06.2023 / Новини / , /
Перегляди
590
/ 1 коментар

Студенти Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького поскаржилися на сексистські висловлювання з боку адміністрації закладу, зокрема від ректора Бориса Зіменковського, під час розподілу студентів на інтернатуру.

Про це повідомила студентка університету Марія Грищук у фейсбуці, пише Громадське.

Так, вона оприлюднила відеозаписи, на яких чути, як Зіменковський коментує прізвища та обрану спеціалізацію студенток. А деякі учасники комісії підтримували його висловлювання. 

Коли оголосили прізвище студентки — Волкодав — ректор сказав: «Ох і фамілія. З таким прізвищем і до дітей».

На це членкиня комісії відповіла: «Та вона заміж вийде».

А коли інша студентка сказала, що обирає для спеціалізації хірургію, ректор прокоментував: «Жінка, а хоче різати. Сумно. Я би таку знати не хотів».

На що в комісії сказали: «А якби рибу фарширувала?»

«Та рибу! А якщо мене заріже вночі?» — відповів ректор.

Марія Грищук також розповіла, що процедура розподілу за рейтинговими списками відбулася з порушенням порядку. Це призвело до того, що студенти втратили вищі місця у рейтингу.

Реакція Міністерства охорони здоров’я

У відомстві наголосили, що ситуація, яка склалася у Львівському медичному університеті, — неприпустима.

«Міністерство охорони здоровʼя засуджує будь-які прояви сексизму та упередженого ставлення до студентів. За це кожен, хто був причетний до цієї ганебної ситуації, понесе відповідальність», — йдеться у повідомленні.

Наразі при міністерстві вже створили комісію, яка проаналізує ситуацію і дасть детальну оцінку діям ректора та членам приймальної комісії.

Окремим предметом розслідування стане бездіяльність представника МОЗ, який був присутній на засіданні через відеозвʼязок, проте жодним чином не відреагував на неприпустиму поведінку приймальної комісії університету, кажуть у відомстві.

«Будь-які прояви сексизму, словесне насильство, упереджене ставлення чи образи в бік студентів — це ганьба для закладу вищої освіти та його керівництва. МОЗ просить вибачення у студентів, які стали учасниками цієї ганебної ситуації, що сталася», — кажуть у міністерстві.

Також у МОЗ анонсували, що незабаром будуть ухвалені відповідні кадрові рішення. Також опрацюють численні скарги студентів Львівського медуніверситету, які стосуються процедури розподілу в інтернатуру загалом.




один коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Квітня, Неділя
27 Квітня, Субота