<

Закон про мобілізацію: що чекає на військовозобов’язаних українців за кордоном

13:30 | 4.02.2024 / Новини / /
Перегляди
875
/ коментарі 4

Кабінет міністрів 30-го січня 2024 року передав до Верховної Ради нову версію законопроєкту №10449 про мобілізацію. У разі його ухвалення, закон може торкнутися громадян України військовозобов’язаного віку, які перебувають за кордоном. Українців, зокрема хочуть зобов’язати уточнювати дані в Територіальних центрах комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП).  

Українців за кордоном також торкнеться закон про мобілізацію. Про це пише ТСН з посиланням на OBOZ.UA.

Українців можуть зобов’язати уточнювати дані в ТЦК

Так, у проєкті закону №10449 зазначено, що громадяни України, які перебувають на військовому обліку, зобов’язані протягом 60 днів із дня опублікування закону уточнити адресу проживання, номери засобів зв’язку, адреси електронної пошти та інші військово-облікові дані.

Куди мають прийти українці для уточнення даних:

  • у разі перебування на території України – до ТЦК і СП за місцем перебування на військовому обліку чи за своїм місцем проживання, або до центру надання адміністративних послуг;
  • у разі перебування за кордоном – шляхом повідомлення на офіційну електронну адресу або на офіційний номер телефону, які зазначені на офіційному сайті ТЦК і СП за місцем перебування на військовому обліку;
  • незалежно від місця перебування – в електронному кабінеті призовника, військовозобов’язаного, резервіста без прибуття до ТЦК і СП.

Чоловікам за кордоном можуть змінити надання консульських послуг

У новому законопроєкті про мобілізацію також пропонують надавати українцям за кордоном консульських послуг лише за наявності військово-облікових документів. Мова йде про чоловіків від 18 до 60 років.

Це стосується оформлення паспорта громадянина України та закордонного паспорта громадянина України. Наявність військово-облікових документів, згідно з документом, має перевірити консульський чиновник.




коментарів: 4
  1. Цей закон вже давно треба було прийняти ,мажорня і синки влади повтікали за кордон і гуляють на гроші накрадені батьками ,а на державу і її захист їм плювати .

  2. певно ще голосніше співають :
    Поцілуйтє мєня в Ж
    За кордоном я уже! :)
    Агонія в клоунів , самі ж не збираються за Україну та свої статки кров проливати…

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

4 Травня, Субота
3 Травня, П’ятниця