<

З окупації вдалося повернути ще трьох дітей

01:41 | 25.12.2023 / Новини / , /
Перегляди
55
/ Коментарі відсутні

З тимчасово окупованих територій України повернули ще трьох українських дітей. Одному з повернутих 8 років, а інші двоє — 18-річні брати.

Про це повідомив Микола Кулеба — засновник фонду Save Ukraine, який організував повернення.

Він зазначив, що у такий спосіб фонд завершив 14-ту рятувальну місію. Під час неї в Україну повернули 14 дітей, 7 із яких — діти, позбавлені батьківського піклування.

Один з урятованих — 8-річний Єлисей — жив із бабусею на окупованій частині Херсонщини. Після смерті бабусі окупаційна влада відправила хлопчика в інтернат. Його мама, яка жила в Одесі, не могла поїхати по сина через стан здоров’я, а її двоюрідній сестрі дитину не віддали, хоча вона мала всі документи.

Оскільки Єлисей пів року перебував на території рф без батьківського піклування, то йому надали статус, що дозволяє, зокрема, віддати його в російську сімʼю. Отримавши медичну допомогу, мама Єлисея вирушила по сина, і після допитів ФСБ вона зрештою змогла його забрати з інтернату.

Двоє інших хлопців — це брати Андрій та Михайло. Вони сироти, і до повномасштабного вторгнення їх виховували в прийомній родині на окупованій території. Коли їм виповнилось 18 років, вони зрозуміли, що окупаційна влада відправить їх воювати проти України, розповідає Кулеба. В Україні їх розшукували як безвісти зниклих.

«Зараз усі троє вже в безпеці. Дітей чекає відновлення й повернення до нормального життя», — написав Кулеба.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

2 Травня, Четвер
1 Травня, Середа