<

Всеосяжну програму з вивчення англійської мови запустять в Україні

08:43 | 4.11.2023 / Новини / , /
Перегляди
95
/ 1 коментар

Кабмін планує запустити в Україні всеосяжну і доступну програму з вивчення англійської мови. Вона буде відкрита для усіх, незалежно від фінансового стану чи місця проживання.

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що програма міститиме індивідуальний підхід та відкритий доступ до освітніх ресурсів, – пише 24 канал. 

Президент України Володимир Зеленський вже подав до Ради законопроєкт, який офіційно закріплює статус англійської як мови міжнародного спілкування у нашій державі.

Українці, які володіють англійською мовою, вже можуть отримувати переваги на ринку праці.

«Це вища зарплата, більше кар’єрних можливостей, здатність швидше розвиватися і в разі потреби отримувати новий фах», – заявив Шмигаль.

І додав, що українці створюють конкурентні продукти та сервіси, які здатні підкорити світ. Англійська мова буде двигуном їх просування, драйвером успіху та запорукою самореалізації для тисяч людей.

Англійська мова в Україні отримає новий статус

  • ​​Англійська може стане в Україні мовою міжнародного спілкування.
  • Внесений у Раду законопроєкт №9432 (про застосування англійської мови в Україні) має на меті унормувати застосування англійської мови у багатьох сферах.
  • Зокрема, у роботі державної служби, підрозділів екстреної допомоги населенню, під час перетину держкордону, у сферах освіти, культури, транспорту охорони здоров’я тощо.
  • Так, документ пропонує визначити категорії посад, кандидати на зайняття яких зобов’язані володіти англійською мовою.
  • Чиновники будуть зобов’язані говорити англійською.




один коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Квітня, Неділя
27 Квітня, Субота