<

Воїн 14-ї ОМБр розповів про збитий артилерією ворожий гелікоптер

14:03 | 12.08.2023 / Новини / /
Перегляди
480
/ Коментарі відсутні

Станіслав, військовослужбовець «князівської» бригади, розповідає про роботу на M109 – американській самохідній гаубиці та про ворожі цілі, уражені цією машиною.

Розповідь опублікували на фейсбук-сторінці 14-ої окремої механізованої бригади імені князя Романа Великого, пише Конкурент.

«Гармата М109. Працюємо, переважно, по живій цілі. Ну, якщо попадаються нам на очі танки, їхня артилерія і звичайна автомобільна техніка – ми їх теж намагаємось знищити», – каже Станіслав. 

Військовий розповідає, що без аеророзвідки важко коригувати вогонь, тому що зараз підійти занадто близько дуже ризиковано. Завдяки дронам, за словами воїна, захисники мають змогу «літати» до цілей.

Дрони сканують територію, якщо щось знаходять, то одразу дають номер цілі, команду, і тоді ми працюємо», – зазначив Станіслав.

Також Станіслав розповів, як їм вдалось збити ворожий Мі-24. 

«Спочатку піхота доповідала нам та командирам, що чують звук гвинтокрила десь неподалік. Дрони знайшли їх – два гвинтокрили – один встиг втекти, а інший – ні. Ну, така його доля», – посміхаючись, говорить воїн 14-ї бригади.

Можливість артилерією збити гвинтокрил він назвав фантастикою. 

«Взагалі, це показує злагодженість наших дій. Наскільки швидко ми працюємо від того моменту, як помітили той гвинтокрил до першого пострілу – буквально це 3 хвилини. Максимум. Тоді підключили ще одну гармату і двома гарматами не дали змогу йому більше літати», – наголосив захисник. 

Наразі єдина мрія Станіслава, щоб це все скоріш закінчилось, усі повернулись додому до своїх батьків та сімей. Прийти обійнятися і просто мовчки посидіти.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

8 Травня, Середа
7 Травня, Вівторок