<

Володимир-волинських школярів знайомили з функціями Верховної Ради

Цей запис опубліковано більш як рік тому
14:41 | 9.12.2019 / Володимир / /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

9-го грудня у приміщенні Володимир-Волинського ЦНАПу відбулося три заняття для учнів місцевих шкіл, на яких розповідали про принципи демократії та засади парламентаризму, структуру та функції Верховної Ради України. Уроки провели фахівці Освітнього центру ВРУ.

За її словами Марини Терещук, керівника Освітнього центру Верховної Ради України, часто школярі не знають, що відповісти на запитання “Що ви знаєте про Верховну Раду України”. А це означає, що дефіцит знань в цьому напрямку треба усувати, адже незабаром, за кілька років перед ними постане вибір, який повинен зробити кожен громадянин, і до нього потрібно підходити свідомо.

“Звичайно, що знання про єдиний законодавчий орган нашої держави і про демократію потрібні усім школярам, їм потрібно свідомо підходити до свого вибору і усвідомили його. На жаль, спостерігаємо таку картину (з дефіцитом знань про ВРУ, ред.) у всіх регіонах, Волинь не є виключенням. Тому було і створено Освітній центр, щоб донести знання до громадськості”, – розповіла Марина Терещук.

Перед учнями виступили перший заступник міського голови Володимира-Волинського Ярослав Матвійчук та помічник-консультант народного депутата Ігоря Гузя Андрій Бокоч, які наголосили на важливості теми заняття.

На Волині, окрім Володимира-Волинського, подібні уроки проведуть у Ківерцях та Рожищі.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

30 Квітня, Вівторок