<

Володимир-Волинське ТМО має стати опорною лікарнею, – Ігор Гузь

Цей запис опубліковано більш як рік тому
22:03 | 17.02.2021 / Володимир / , , /
Перегляди
3
/ Коментарі відсутні

Володимир-Волинське територіально медичне об’єднання має всі шанси стати опорною лікарнею, якщо цьому не перешкоджатиме бюрократична «машина».

Такий висновок можна зробити після, яка відбулася 17 лютого у МОЗі народного депутата Ігоря Гузя, міського голови Володимир-Волинської громади Ігор Пальонка та керівниці ТМО Тетяни Ващук з першою заступницею міністра охорони здоров’я Іриною Садов’як, – йдеться на офіційній сторінці Ігоря Гузя.

Парламентар на початку зустрічі одразу зауважив, що факторів, аби ТМО у Володимирі-Волинському стало опорною лікарнею – достатньо. Зокрема, це те, що місто є центром новоутвореного Володимир-Волинського району, через місто курсують всі ті, хто рухається на митний пост «Устилуг», на його території дислокується 14 військова бригада та багато іншого.

«Ми зустрічалися з міністром Степановим і він пообіцяв, що з 1 січня 2021 року лікарня у Володимирі-Волинському стане опорною. Ми про це заявили публічно. Час минув, а обіцянка невиконана. І це хвилює усіх жителів міста і району, чому досі медустанова не отримала відповідного статусу», – запитав депутат у представниці МОЗу.

Ігор Пальонка зауважив, що план розвитку лікарня підготувала. Однак в облдержадміністрації гальмується це питання. Госпітальна рада, яка є дорадчим органом при ОДА, не надає відповідних рекомендацій, а відтак, питання «зависло» у чиновницьких кабінетах.

На його думку, жодного сприяння у цьому наразі з боку керівництва області немає.

Але, переконаний Пальонка, вони мусять добитися позитивного результату, адже лікарня має всі необхідні потужності: «Область відтягує наше питання. Є побоювання, що нас ніхто не буде слухати, як і у попередні рази. Через відсутність статусу опорної лікарні, ми втрачаємо державне фінансування на дооснащення установи, зміцнення її матеріально-технічної бази, збільшення кількості послуг для пацієнтів».

Керівниця Володимир-Волинського ТМО запевнила, що план розвитку медичної установи допрацюють, увесь необхідний пакет документів нададуть.

Нардеп також зауважив, що обіцянка міністра повинна бути виконана, а лікарня не може бути конфліктом інтересів ані на рівні області, ані на рівні МОЗу. Адже надання їй статусу опорної – це не політичне питання, а вимога часу.

Перша заступниця міністра охорони здоров’я Ірина Садов’як пообіцяла посприяти в правильності підготовці документів, щоб на рівні області були проведені необхідні процедури погодження й скерування рекомендацій у МОЗ на затвердження статусу опорної лікарні для Володимир-Волинського ТМО.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Квітня, Неділя
27 Квітня, Субота