<

Володимир-Волинська міськрада та сусідні ОТГ підписали Меморандум про партнерство

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:41 | 15.05.2020 / Володимир / , , , , , /
Перегляди
8
/ Коментарі відсутні

15-го травня відбулося підписання Меморандуму про партнерство між Володимир-Волинською міською радою та сусідніми об’єднаними територіальними громадами.

Про це інформує офіційний сайт міськради.

Документ про співпрацю, з метою участі в освітній програмі «SPACES. Просторове планування для доступності, співробітництва та економічної сталості», підписали міський голова Володимира-Волинського Петро Саганюк та очільники ОТГ: Устилузької – Віктор Поліщук, Оваднівської – Сергій Панасевич, Зарічанської – Ігор Пальонка, Зимнівської – Вячеслав Католик та Війницької – Сергій Вербицький.

“Участь у програмі «SPACES», що, до речі, відбувається на конкурсній основі, дасть можливість підвищити свої професійні навики у сфері просторового планування та співробітництва, працюючи з інтернаціональною командою менторів та експертів із Швейцарії та Румунії.

Також – дослідити передові європейські практики, і провести низку заходів із залучення місцевих мешканців, бізнесів та інших зацікавлених сторін до процесу планування розвитку своєї території”, – повідомила начальник відділу проектної діяльності та міжнародного співробітництва виконавчого комітету міської ради Любов Саць.

При цьому, очільник міста Петро Саганюк зазначив, що підписання цього документа концентрує увагу на питаннях підвищення доступності послуг та економічного зростання територій.

Довідково: Платформа CANactions School розробила освітню програму «SPACES. Просторове планування для доступності, співробітництва та економічної сталості». Участь у програмі безкоштовна, вона триватиме протягом 2020-го року та розрахована на спільну участь 4-6 ОТГ, які розташовані поруч. 

Програма тестує унікальний для України планувальний формат, коли одночасно кілька сусідніх ОТГ спробують знайти точки дотику і побудують взаємовигідні стосунки. Управлінські команди кількох сусідніх ОТГ, спільно з експертами з просторового планування, навчаться розробляти неформальну просторову документацію і створять платформу для запуску спільних проєктів з фокусом на економічний розвиток та доступність соціальних послуг. 

Результатом програми SPACES буде розроблена учасниками субрегіональна «Концепція просторового розвитку», яка покриватиме територію всіх ОТГ-учасниць та допомагатиме їм координувати проєкти міжмуніципального співробітництва, незважаючи на адміністративні кордони. 




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

6 Травня, Понеділок
5 Травня, Неділя