<

Володимир-Волинська єпархія УПЦ звинувачує голову Оваднівської ОТГ в протизаконних діях

Цей запис опубліковано більш як рік тому
21:28 | 4.03.2019 / Володимир /
Перегляди
1
/ коментарів 5

У Володимир-Волинскій єпархії УПЦ заявили, що голова Оваднівської ОТГ «розпалюває у Сусвалі релігійну ворожнечу».

Повідомлення з таким змістом розмістили на сайті єпархії у розділі «єпархіальні новини».

На сайті зазначили, що рішення про перехід до ПЦУ повинна приймати тільки релігійна громада, а не територіальна, тому єпархія підтримує рішення зборів, які відбулися 24-го лютого.

“…засвідчили, що настоятель храму та  40 постійних прихожан з 49-ти присутніх не бажають змінювати  юрисдикцію своєї релігійної громади і залишаються вірними Українській Православній Церкві і її предстоятелю Блаженнійшому Митрополиту Онуфрію”, – зазначають на сайті.

Видання «БУГ» раніше писало про збори 24-го лютого, які відбулися у Сусвалі. Мешкані села розповідали, що про збори не знали, тому вирішили запитати думки про перехід у всіх мешканців громади Сусваля. Селяни голосували на спеціальних бланках. Зідно з результатами підрахунку, 337 селян проголосували за перехід до ПЦУ, за те, щоб лишитися в УПЦ – 44, утрималися – 14, 1 бланк був недійсним.

3-го березня відбулися вже треті збори, на яких 144 голоси віддали за ПЦУ, а проти – 4.

Ось що пишуть про голосування на бланках, про збори громади та про діяльність голови ОТГ на сайті єпархії ПЦУ:

“Голова Оваднівської ОТГ Сегрій Панасевич надає транспорт і сприяє збору підписів мешканців села,  які не тільки не є членами релігійної громади храму Різдва Пресвятої Богородиці, а й абсолютна більшість яких взагалі далека від церковного життя. Та й самі посадові обов’язки сільського голови не передбачають подібних дій.

 Голосування нерелігійної  громади відбувається у кілька турів. В врешті, 3 березня, зібравшись в одному з приміщень села, в присутності  представника сільської влади, далекі від церкви люди 144-ма голосами приймають рішення про перехід до ПЦУ.

Під час збору підписів  та проведення зібрань територіальної громади виявилися кричущі факти розпалювання релігійної ворожнечі, до яких причетний сільський посадовець Сергій Панасевич. Ці  дії   тягнуть за собою кримінальну відповідальність за  пп. 1,2, ст. 161 Кримінального Кодексу України”.




коментарів: 5
  1. Де ж вам кацапчькі попи добровільно віддадуть прихід ,це ж іх годівниця .Гоніть цю гундяєвську секту ,нехай ідуть до свого горілчано-сигаретного патріарха .

  2. А чи не здається МП, що не всі люди громади йдуть до церкви саме через те, що там правлять попи МП? Тому, молодці громада села! Боріться і поборете!

  3. Скільки памятаю упцмп пропогувало релігійну нетерпимість. Вони ненавиділи католиків, свідків Єгови, мусульман, і особливо Київський патріархат (незважаючи на те, що вони також православні, фактично братня конфесія). Ну тепер приймайте роздану вами нетерпимість назад. За що боролись на те і напоролись.

    • Не знаю хто ти за національністю, але що затурканий антиукраїнською пропагандою це точно.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

8 Травня, Середа
7 Травня, Вівторок