<

У Володимирі-Волинському з нагоди Різдва Пресвятої Богородиці відбулося святкове богослужіння

Цей запис опубліковано більш як рік тому
14:59 | 21.09.2018 / Володимир /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Різдво Пресвятої Богородиці – це велике релігійне свято. Його християни східного обряду відзначають 21-го вересня.  У цей день у храмі Різдва Христового відбулося святкове богослужіння. 

Християни вірять, що у цей великий день, на рубежі Старого й Нового Завіту народилася Преблагословенна Діва Марія, яку Господь закликав послужити великій таємниці земного втілення Бога – стати Матір’ю Спасителя світу. Про обставини, пов’язані з цією подією, нам розповідає Святе Передання. У невеликому містечку Назарет жив нащадок царя Давида Іоаким із дружиною своєю Анною. Вони були благочестиві, але дітей у них так і не було.

Одного разу на свято Іоаким приніс в Єрусалимський храм дари Господу, але священик, як тільки дізнався про бездітність Іоакима, не прийняв ці дари. Почувши ці образливі і несправедливі звинувачення, Іоаким пішов у пустелю. Там він сорок днів і ночей постив і слізно молився, щоб Господь дарував йому дитя, хоча б у старості. Через дев’ять місяців у Анни народилася дочка – Пресвята Діва Марія.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

30 Квітня, Вівторок
29 Квітня, Понеділок