<

У Володимирі-Волинському збирають підписи за заборону продажу поліетиленових пакетів

Цей запис опубліковано більш як рік тому
10:44 | 26.11.2019 / Володимир / , /
Перегляди
3
/ Коментарі відсутні

Електронну петицію «Заборона реалізації та використання поліетиленових пакетів» у Єдиній системі місцевих петицій зареєстрували ще 19-го листопада.

Автор петиції Богдан Баснін. Вже вдалося назбирати більше 50-ти голосів. Для того, щоб петицію розглянули, потрібно всього 150 голосів.

“Більшість пакетів потрапляють на сміттєзвалища або розносяться вітром по території міста, так як рівень їх переробки становить менше 1%. Від пакетів щороку помирає близько 1 млн. птахів та 100 тис. тварин. Також вони становлять загрозу людському здоров’ю, так як їх частки можуть потрапляти у воду та продукти харчування. При цьому, для виробництва пакетів використовують невідновлювані ресурси – 35 л нафти на 1000 пакетів.

Згідно з дослідженнями, в Україні на одну людину припадає понад 500 пакетів на рік, тоді як, наприклад, житель Німеччини використовує всього близько 40 пакетів на рік.

Прошу послідувати прикладу міста Львів, та більше ніж 40 країн світу, і прийняти рішення про заборону реалізації та використання поліетиленових пакетів та їх синтетичних аналогів у сфері торгівлі і обслуговування в межах Володимира-Волинського, та впровадження натомість еко-аналогів: паперовових пакетів, тканинних торб та пакетів з природньої сировини.

Давайте врятуємо нашу планету поки не пізно! Все у наших руках!” – йдеться в петиції.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Квітня, Неділя
27 Квітня, Субота