<

У Володимирі-Волинському обговорили проект бюджету на 2019 рік

Цей запис опубліковано більш як рік тому
19:07 | 22.11.2018 / Володимир /
Перегляди
2
/ Коментарі відсутні

Увечері 20-го листопада у залі засідань міськвиконкому відбулося громадське обговорення проекту міського бюджету на 2019 рік.

Не дивлячись на те, що для обговорення вибрали післяробочий час (почалося воно після 17-ої години) людей на нього прийшло небагато. Як розповіла заступник міського голови Лариса Кулікова, містян інформували про проведення заходу.

В обговоренні взяли участь, окрім самих розпорядників коштів та представників міської влади, деякі депутати міської ради та кілька активних мешканців міста.

Як розповіла Лариса Кулікова, за рік разом з робочою групою по формуванню бюджету об’їздили майже всі установи і приймали депутатські запити, які також розглянули попередньо на комісіях.

Найбільше видатків з міського бюджету у 2019-му році планують віддати освіті, це майже 70 мільйонів, на житлово-комунальне господарство – майже 17 мільйонів, а на медицину і культуру – майже по вісім, а ще більше 20-ти мільйонів на органи управління. Всього видатки з міського бюджету без врахування усіляких субвенцій становитимуть за прогнозом 161,6 мільйон гривень.

Деяка невизначеність спостерігається з фінансуванням медицини через проведення реформи. Про це розповів Олександр Клачук, головний лікар Володимир-Волинського ТМО. Так держава передбачила фінансування вторинної ланки медицини, поки забувши про первинну.

Під час обговорення наголосили про виконання депутатських запитів, які стосувалися ремонту ліфта у лікарні і обладнання, а також закупівлю нового автомобіля. Голова бюджетної комісії Сергій Коба зауважив, що варто надіслати листи в ОТГ, мешканців яких обслуговує місцева лікарня, з проханням про виділення фінансування для ремонту ліфта.

Найбільші видатки у бюджеті 2019-го року заплановані на освіту. Кошти старалися рівномірно розділити між усіма навчальними і виховними закладами, ЦПО, інклюзивно-ресурсним центром «Жовта парасоля», розповів Вячеслав Петрук, начальник управління освіти, молоді і спорту.

Також він розповів, що наступного року зміниться кількість виховних закладів у системі освіти міста. Так дошкільну ланку Центру освіти і соціально-педагогічної підтримки в області вирішили не розпускати. Сьогодні вирішується питання про реорганізацію її  у виховний заклад.

Окрім передбачених заходів з освоєння коштів, зазначив В’ячеслав Петрук, якщо у бюджеті знайдуться додаткові кошти, то є багато й додаткових планів. Так є необхідність у тепло- і гідроізоляції покрівлі ЗОШ№2, капітальному ремонті їдальні школи №5, а якщо знайдуться в області кошти на співфінансування – прокладання на стадіоні нових бігових доріжок та ін.

Незабаром проект бюджету винесуть на голосування депутатів міської ради. Нагадаємо, що минулоріч бюджет 2018-го проголосували 21-го грудня.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

10 Травня, П’ятниця