<

У Володимирі привітали з днем народження сина загиблого Героя Сергія Сучкова

20:47 | 2.11.2023 / Володимир / , /
Перегляди
501
/ Коментарі відсутні

1-го листопада у Володимирі привітали з днем народження сина загиблого Героя України Сергія Сучкова Дениса, який в цей день випрвнилося 8 років.

Привітати хлопчика і вручити йому подарунки від імені міського голови та усієї Володимирської громади прибула в гімназію № 7 керуючий справами міськвиконкому Ірина Лошенюк, пишуть на сайті міста.

Приймаючи вітання, Денис похвалився сертифікатом для покупок в одному з місцевих магазинів, який він отримав у подарунок від однокласників. Не відпустив він Ірину Панасівну і без обіймів.

У серпні цього року Денис мав можливість обійнятись і з президентом Володимиром Зеленським, коли той вручав Зірку Героя України родині Сергія Сучкова.

Найвищої державної нагороди Герой України командир розвідувального взводу старший лейтенант Сергій Сучков удостоєний посмертно. Третього травня 2022 року під час масованого артобстрілу він зумів вивести свою розвідувальну групу в безпечне місце, але сам героїчно загинув.

Підрозділ під керівництвом 53-річного володимирчанина здійснював розвідку сил противника на різних напрямках виконання бойових завдань. Завдяки героїчним та відважним діям офіцера 25-го березня було відбито атаки ворога, зупинено його просування та звільнено населений пункт Благодатне, що на Миколаївщині.

Окрім ордену «Золота Зірка», старший лейтенант Сергій Сучков удостоєний також ордену «За мужність» ІІІ ступеня.

Поховали Героя на Федорівському кладовищі у Володимирі.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

15 Травня, Середа
14 Травня, Вівторок