<

В якому стані знаходяться приміщення захисних споруд у Володимирі

Цей запис опубліковано більш як рік тому
18:47 | 2.02.2022 / Володимир / , , /
Перегляди
1365
/ Коментарі відсутні

Чи є у Володимирі захисні споруди, де зможуть заховатися мешканці у разі загострення ситуації. В якому стані вони знаходяться та яка їх готовність, перевірили журналісти 1-го лютого з представниками міської влади та відповідними службами.

Щодня у засобах масової інформації повідомляють про скупчення військ на кордоні України з Росією та Білорусії під приводом військових навчань. Чи буде вторгнення, точної відповіді на це питання ніхто не дає. Але, щоб не панікувати у разі загострення ситуації, мешканцям варто бути проінформованими та підготовленими. Тож журналісти БУГу поцікавилися станом укриттів цивільного захисту населення у Володимирі.

Як зазначив перший заступник міського голови Володимира Ярослав Матвійчук, загалом на території громади перебуває на обліку 30 захисних споруд: 11- державні, 10 – комунальної власності, 9 – приватні. Також на обліку перебуває 44 найпростіших укриттів (у підвалах багатоповерхівок).

Ряд захисних споруд вже є готовими до використання, проте є й такі, які обмежено готові. Разом з тим, рішенням міської ради від 04.06.2021 на 2021-2025 роки передбачене фінансування з міського бюджету на утримання даних споруд, тому роботи щодо їх утримання ще проводяться.

Одним з перших оглянули укриття у підвальному приміщенні Центру професійної освіти, що знаходиться у центрі міста. Споруда цивільного захисту знаходиться в досить хорошому стані, оскільки там нині проводять навчання для юнаків-студентів та облаштований тир.

У разі необхідності там можуть розміститися до трьохсот людей. Перекриття будівлі зроблене з бетону, є діюча вентиляційна та протипожежна система, також зберігаються медичні аптечки та протигази.

Інша споруда знаходиться у підвальному приміщенні на вулиці Ковельській, 108. Нині там займаються вихованці військово-патріотичного центру «3-ий полк». Укриття опалюється, має санвузол.

Начальниця сектору цивільної оборони ДСНС Олена Шуба, розповіла, як поводитися людям під час небезпеки. В першу чергу про надзвичайну ситуацію мають сповіщати через спеціальні системи сповіщення: завивання сирени, переривчасті гудки, сигнал “Увага всім!”. За цим сигналом необхідно ввімкнути радіо та телевізійні приймачі та прослухати повідомлення, після чого, без паніки та метушні, дотримуватися отриманих вказівок.

Також варто на всякий випадок зібрати “Тривожну валізу”, що туди входить, читайте за посиланням.

Як додав Ярослав Матвійчук, нині аналізується стан усіх укриттів, щоб обговорити необхідність виділення додаткових коштів на їх ремонт та належне облаштування.

Також мешканців закликають записуватися до підрозділів тероборони, де розкажуть про початкові дії під час наступу окупанта, навчать основам медичної підготовки та розкажуть і покажуть, як поводитися зі зброєю. Або вступати у лави ЗСУ.

Читайте також: Оприлюднили список захисних споруд на території громади Володимира




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота