<

У військових містечках у Володимирі-Волинському планують прокласти нові водопровідні мережі і встановити потужніший трансформатор

Цей запис опубліковано більш як рік тому
12:08 | 14.01.2020 / Володимир / , /
Перегляди
3
/ Коментарі відсутні

У зв’язку з ситуацією із перебоями водопостачання на вулицях Академіка Глушкова та Поліської Січі, які виникли 11-го грудня, військові містечка у Володимирі-Волинському планують від’єднати від старих військових мереж.

Про це на брифінгу повідомив журналістам міський голова Петро Саганюк.

За його словами, проблеми з водопостачанням містечок виникли через те, що «військові почали будівництво пяти нових обєктів». Мережі не справляються з навантаженням.

Нагадаємо, ввечері 13-го січня містечка були без води через аварійний ремонт мережі водопостачання.

“Проблема в тому, що військові починають будівництво без врахування технічних умов у місті, не погоджуючи з нами: чи є там потужність для того, щоб будувати, чи є потужність для того щоб можна було відкачувати каналізаційний сток і подавати воду.

От і виникла проблема. В принципі, вона не така кричуща, ми вже про неї знаємо і приймаємо міри для її вирішення”, – прокоментував ситуацію очільник міста.

Петро Саганюк зазначив, що у планах відєднати військові містечка від застарілих військових мереж, адже раніше мережі були у власності КЕУ – тоді ніхто не думав над тим, що вони уже зношені і мають свій ліміт у використанні.

Варто встановити неподалік і потужніший трансформатор, адже часто перебої з водою трапляються через нестачу потужності електромережі.

“Ми хочемо відєднати військове містечко (вулиці Ак.Глушкова та Полісько Січі) від лінії енергопостачання, яка йде від мереж військової частини – це раніше було єдине ціле. На заправці, що неподалік, стоїть малопотужний трансформатор.

У нас вже є домовленість з обленерго, і якщо власник заправки дасть згоду, то малопотужний замінять на більш потужний трансформатор. Тоді зникне проблема з водою і електропостачанням”, – повідомив він.

Окрім цього, зі слів мера, буде необхідно прокласти нові труби для водопостачання – аби вулиці Академіка Глушкова та Поліської Січі не були незалежними від старих військових мереж:

“У перспективі ми знаємо, що вода в мережі йде через територію військової частини, ці мережі також старі. Виникла така думка, думаю, депутати погодяться – виходу немає – від північного водозабору по Ковельській, є декілька скважин. Ми хочемо прокласти дві гілки нових труб уздовж Ковельської на Академіка Глушкова та Поліської Січі.

Вартуватиме це в межах мільйона, може, півтора гривень, труби – орієнтовно 150 тисяч гривень. Мережі зношені не лише на цих вулицях. Мережі зношені у всьому місті. Вони побудовані років 50 тому, може й більше. Ніхто нових мереж не будує, а на ці мережі весь час насаджують нові потужності”, – резюмує міський голова.

Під час від’єднання ніяких проблем з електропостачанням і водопостачанням у населення не виникне.

“Вода буде, але ми нові мережі будемо тягнути, все паралельно. За світло домовимось. Якщо там треба буде змінити трансформатор – це максимум півдня часу”, – анонсував він.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

4 Травня, Субота
3 Травня, П’ятниця