<

У Нововолинську та Володимирі почали реалізовувати проєкт «Клуб культурних менеджерів» та запрошують до реєстрації молодь та культурних діячів

09:53 | 25.07.2023 / Володимир, Нововолинськ / /
Перегляди
258
/ Коментарі відсутні

Агенція регіонального розвитку Прибужжя за підтримки Українського культурного Фонду розпочала реалізацію проєкту, який має на меті масштабувати процес розвитку локальної культури Волинської області. Назва проєкту – «Клуб культурних менеджерів». Як повідомляє команда Агенції, уже розпочато процес реєстрації учасників та учасниць проєкту. 

За словами виконавчої директорки Агенції регіонального розвитку Прибужжя Ірини Пикалюк, у команди громадської організації вже давно виникла ідея створення такого собі культурного середовища, яке не тільки буде впливати на розвиток культури “точково”, проводити одиничні заходи та брати у них участь. 

Проєктній команді Агенції у 2022-2023 році вдалося реалізувати більше 5 ініціатив за підтримки українських та закордонних донорів, в тому числі, і в сфері культури.

“Коли одна за іншою проєктні заявки почали отримувати схвальні відгуки, ми зрозуміли, що нам потрібні кваліфіковані фахівці для реалізації великої кількості роботи в рамках цих проєктів. В рамках заходів з реалізації одного з проєктів багато спілкувалися з підприємцями та бізнесменами, які зауважили, що зараз гостро стоїть програма кваліфікованих кадрів. Місто, область потребує менеджерів. Багато українців з  початку війни, в тому числі волинян, виїхали за кордон, до країн Європи, а кадрів на місці не вистачає. 

І ось, коли прийшов час писати проєктну заявку до Українського культурного Фонду, ми зрозуміли, які цілі маємо ставити перед сообою. 

Ми маємо вже сьогодні турбуватися про навчання і розвиток людей, які вболівають за культуру та можуть стати на чолі розвитку культури свого міста. 

Ми хочемо масштабувати процес розвитку локальної культури у Волинській області  – у кожному населеному пункті, громаді. 

Прагнемо  створити середовище для комунікації культурних менеджерів Волині, яке сприятиме обміну досвідом та розвитку вцілому культури регіону”, – розповіла Ірина Пикалюк. 

Проєкт дозволить створити професійну спільноту для навчання, обміну досвідом та ідеями, що вирішить проблему якості локальних культурних заходів та поліпшить професійний рівень їх організації. 

В рамках ініціативи команда Прибужжя планує організувати та провести відкриті зустрічі митців та культурних діячів Волині з командами організаторів наймасштабніших локальних культурних продуктів регіону на відкритому майданчику, практичні заняття та тренінги з проєктного менеджменту, а також триденний  акселератор культурних ідей та видати  онлайн-зібрання успішних кейсів локальних культурних подій регіону.

Наразі Агенція регіонального розвитку Прибужжя оголосила про початок реєстрації у проєкті. Всі, хто прагне взяти участь, повинні заповнити анкету до 31 липня включно: https://forms.gle/khZedDmFdWnzDbKy7

Новини та деталі про проєкт читайте на сторінці Агенції у фейсбуці: https://www.facebook.com/arrp.volyn/

Проект “Клуб культурних менеджерів” має на меті створити простір для співпраці та обміну досвідом між культурними організаціями, митцями та іншими стейкхолдерами культурного сектору регіону. Ініціатива зосереджується на забезпеченні високої якості культурних заходів та стимулюванні творчості у Волинській області.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Квітня, Понеділок