<

Трансфузіологія, МРТ, реабілітація, паліативна допомога: що буде у приміщені станції переливання крові Володимира

21:16 | 24.07.2024 / Володимир / , , /
Перегляди
783
/ Коментарі відсутні

Волинська обласна рада передала на баланс Володимира чимале приміщення станції переливання крові. Наявний відділ трансфузійної допомоги там обіцяють зберегти, а також планують перенести туди реабілітаційне відділення, психіатрію, створити нове відділення паліативної допомоги, встановити апарат МРТ від приватного інвестора.

Нагадаємо, наприкінці травня цього року Волинська обласна рада, після тривалих роздумів та обговорень, все ж передала приміщення станції переливання крові Володимиру. За це з бюджету міста мають виділити 25 млн грн субвенції на потреби обласних медичних закладів. Місто передало будівлю Володимирському територіальному медичному об’єднанню.

23-го липня комісія на чолі з першим заступником міського голови та депутатом облради Ярославом Матвійчуком та директоркою ТМО Тетяною Ващук обстежили приміщення відділу трансфузійної допомоги, площею майже 4 тисячі м кв.

Ярослав Матвійчук запевнив, що станція переливання крові, яка знаходиться у даній будівлі, обов’язково буде збережена і продовжить функціонувати. Єдине, що потрібно визначитися із територією, яка необхідна для повноцінної роботи. І чи вони будуть розміщуватися на першому, чи другому поверсі.

Своєю чергою, завідуючий відділом заготівлі крові Ярослав Бенч зазначив, що їм орієнтовно потрібна площа 500-700 м кв. Основні кабінети розміщенні на другому поверсі, проте сюди не помістяться холодильні установки, де кров повинна зберігатися на карантині, тож це питання потрібно буде ще обговорити додатково.

Головна лікарка Володимирського ТМО також підтвердила, що у даній будівлі виділять належне місце для відділу трансфузійної допомоги. Проте вони будуть розташовуватися на правах оренди, оскільки даний відділ підпорядковується Волинському обласному центру служби крові.

У даному приміщенні також планують розмістити кабінет з МРТ від інвестора, який потребує 150 м кв. площі, перенесуть реабілітаційне відділення, психіатрію, створять нове паліативне відділення.

Заступник міського голови виділив три основні завдання по станції переливання крові:

  • підготувати та передати документи;
  • відділу трансфузії визначитися з необхідною площею;
  • відновити до опалювального сезону теплопостачання даного приміщення.

Читайте також:

Цього року здали кров близько 900 разів: щотижня Нововолинська лікарня відправляє донорів у Володимир




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

8 Вересня, Неділя
7 Вересня, Субота