<

 «Територія щастя»: у Володимирі для переселенців відкрили кімнату відпочинку

15:09 | 20.12.2023 / Володимир / , /
Перегляди
645
/ Коментарі відсутні

18-го грудня у гуртожитку Володимирського педагогічного коледжу імені Агатангела Кримського, де проживають вимушено переміщені особи, відбулось відкриття кімнати відпочинку  «Територія щастя». Для дітей переселенців провели святкове дійство, на яке завітав святий Миколай з ангеликом.

Кімнату відпочинку облаштували у межах громадського проєкту Благодійний фонд “Рокада” Волинь, що є виконавчим партнером УВКБ ООН. Благодійний фонд на заході представляли соціальна працівниця по роботі з громадами Тетяна Франчук та менеджерка з питань захисту БФ “Рокада” Волинь Ольга Голіцина-Чазова.

Під час відкриття до дорослих та дітей завітав святий Миколай з ангеликом, які проводили веселі конкурси, цікаві забави, співали й танцювали разом з дітками ВПО. Наприкінці малеча отримала смачні подарунки від організаторів.

Як розповіла БУГу соціальна працівниця по роботі з громадами Ольга Франчук, кімната відпочинку  «Територія щастя» для ВПО – це один з дванадцяти проєктів, реалізованих на Волині Благодійним фондом “Рокада”. Це приміщення, облаштоване для перебування діток, а також для підтримки вимушено переміщених осіб, в рамках роботи психолога. Що два тижні тут зустрічається “група підтримки”. За ініціативою ВПО, а також цієї “групи підтримки”, облаштували простір з наповненням для саморегуляції, відновлення людей.

Оскільки тут проживає багато дітей, вирішили цей простір об’єднати та зробити кімнату відпочинку не лише для дорослих, але й для малечі.

Загальна вартість проєкту — близько 130 тис. грн. За ці кошти в кімнату закупили лінолеум, нові двері, столи, стільці, лампи освітлення, м’які меблі, шведську стінку. ВПО, які проживають у гуртожитку педколеджу, також долучилися до проведення робіт. Вони своїми силами робили ремонт: жінки білили, чоловіки встановлювали двері, переносили місце для виходу.

“Надіємося, що реалізація цього громадського проєкту буде поштовхом для людей і вони й надалі будуть створювати затишок у місці свого проживання. Можливо спонукає їх зробити ремонт у своїх кімнатах. По можливості БФ “Рокада” Волинь також буде допомагати. Ми привозили сюди ще побутову техніку, облаштовували евакуаційний вихід, який веде до укриття. Постійно проводимо інформаційні зустрічі з ВПО, працює ініціативна група жінок, з якими ми працюємо щодо інтеграції працевлаштування. Ведеться глобальна робота у різних н6апрямках, щоб підтримати вимушено переміщених осіб, які тут проживають”, – зазначила Тетяна Франчук.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота
26 Квітня, П’ятниця