<

Плювали та казали «нечиста сила»: хто ж той дідусь, який так вразив віршем Шевченка у Володимирі-Волинському?

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:29 | 28.07.2018 / Володимир /
Перегляди
11
/ коментарів 17

Дмитро Себій, із села Верба Володимир-Волинського району, 28-го липня під час заходів, приурочених Дню міста Володимира-Волинського, так прочитав вірш Тараса Шевченка “І мертвим, і живим, і ненародженим…”, що священики та прихожани УПЦ МП розвернули хорогви і пішли з офіційного святкування Дня міста. 

Про дідуся, який з такою силою читає Шевченка, пише інтернет-видання Волинь24.

На Волині Дмитро Себій людина досить відома. Його часто називають найстаршим фермером краю.

Дисидент, адже свого часу судилося чоловікові пережити переслідування влади і спецслужб.

Він товаришував із Левком Лук’яненком, був знайомий із В’ячеславом Чорноволом. Був одним із засновників Волинської крайової організації Народного Руху України.

У 80-х роках Себій очолював на Волині Гельсінську спілку.

Він до сих пір береже протоколи обшуку його оселі працівниками прокуратури і КДБ, акти опису майна. Бо громадянська позиція йому не минулася дарма. Влада не раз присилала в його оселю представників спецслужб. У хаті шукали літературу, яка ганьбить радянську владу.

Дмитро Себій має гарну домашню бібліотеку. Має добру пам’ять, часто цитує Шевченка, Франка і каже, що мало багато читати, треба вміти думати й аналізувати.

Сьогодні Дмитрові Себію 76 років.

Нагадаємо, під завершення вірша священики московського патріархату забрали ікону князя Володимира та почали співати церковні пісні та йти в напрямку храму через парк. Прихожани дещо емоційніше сприйняли твір, дехто перехрещував декламатора, хтось плював в його сторону, а хтось казав, що він “нечиста сила”.




коментарів: 17
    • дороги зробив заводи відкрив рівень життя підняв але навіщо вам це – читайте вірші

  1. Ото вже писаки написали,ще не можуть заспокоітись “молитовники”,зробили з діда ” героя” ще мало вам війни,ще одну розвязуєте!!дивіться щоб не подавились своім блювотинням…

    • Ти б, нечисть кацапська, зробив стільки для незалежності Украіни як Себій .Скільки ще мерзоти на теренах Украіни .

      • не переймайтеся, пане гей, мерзота на теренах України своє отримає, не довго залишилося… рік, ну може два…

  2. Не можете жити спокійно, вже і у Володимирі срач розводите, хто таке пан Себій всім відомо, прийшов би Адольф він би його зустрічав з хлібом та сіллю!!! Що він зробив для України,та нічого, аби когось посварити та гидоту якусь підкинути ось його принцип життя!!! Вже давно розумні люди не звертають на цього лже патріота уваги.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Травня, Неділя
18 Травня, Субота