<

Під час побудови залізниці у Володимирі понад століття тому, знайшли скарби

05:51 | 18.08.2023 / Володимир / , /
Перегляди
7098
/ коментарі 2

У 1908 році було здійснено вражаючий крок у розвитку Волинського краю – побудовано останню перед Першою світовою війною залізницю між Ковелем та Володимиром-Волинським. Ця залізниця, хоч і мала важливий військово-стратегічний контекст, також стала ключовим шляхом сполучення між містами та регіонами.

Про появу залізниці у Володимирі розповідає Туристично-інформаційний центр.

Історія та скарби

Відкриття станції у Володимирі у 1908 році було не просто транспортним досягненням, але й сповнене скарбами. Під час будівництва залізничного вокзалу в 1906 році виявили мідний котел, повний срібних та золотих монет. Це додає загадковості та додаткового інтересу до історії цієї споруди.

Великі плани

Варто зазначити, що в 20-30-х роках 20 століття польська влада планувала розширити залізничну мережу Володимира. Ідея була амбітною – з’єднати Володимир із Луцьком, продовживши побудовану в часи Першої світової війни лінію Володимир – Війниця до Торчина і далі до Луцька. Однак історія зіткнулася з іншим розвитком подій, і цей амбіційний залізничний проєкт, на жаль, залишився лише на папері.

Історія залізниці – це історія міста

Ці факти про залізницю у Володимирі показують, як важливо досліджувати минуле міста, яке носить на собі сліди вікової історії. Кожна колія, станція та розкішний вокзал мають свої історії та секрети, які відображають культурну та економічну динаміку міста.

Читайте також:

Показали, яким був вокзал у Володимирі століття тому




коментарів: 2

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота
26 Квітня, П’ятниця