<

«Петро Данилович, як нам голосувати?» – у Володимир-Волинській міськраді прийняли бюджет на 2019 рік

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:27 | 22.12.2018 / Володимир /
Перегляди
0
/ коментарі 2

21-го грудня на засіданні депутатів Володимир-Волинської міської ради розглянули та прийняли бюджет міста на 2019 рік. Депутати майже дві години обговорювали пункти бюджету та виступали із зауваженнями.

Бюджет міста на 2019 рік передбачили в сумі 367,4 мільйонів гривень. З цієї суми, до загального фонду передбачається 358,8 мільйонів, а до спеціального фонду – 8,6 мільйонів гривень. Пріоритетним джерелом надходжень до загального фонду бюджету міста у 2019 році, як і раніше, залишається податок на доходи фізичних осіб.

Депутат Ігор Шевчук поцікавився чому в проекті не передбачається штраф за ведення грального бізнесу. Доповідачка Ірина Томашук повідомила, що вони такі штрафи відносять до тих, які присудила адмінкомісія.

Ярослав Жук висловив обурення, що проект бюджету не розглядається на окремій сесії.

“Ми можемо зробити як інші міста і винести бюджет на окреме засідання”, – повідомив Жук.

Також депутат додав, що не буде голосувати за цей проект, адже має чимало зауважень. Зокрема його незадовільняє розмір заробітної плати для працівників міської ради. За словами депутата суми завищені і передбачені неправомірні премії.

“Ви (до Жука-ред.) ніколи, за три роки не голосували за бюджет”, – відповів міський голова Саганюк.

Під час розгляду цього ж питання депутат Олег Тимосевич звернувся до мера Петра Саганюка, щоб дати догану секретарю міської ради Олегу Свідерському.

Суперечка між депутатами затягнулася і помирити їх вирішив міський голова: “Я дам вам 100 гривень і підіть помиріться, випийте щось”.

“Ви як гарант Конституції тут на місці (до Саганюка – ред.), скажіть як мені голосувати? Ви вважаєте, що це рішення про бюджет буде законне?” – звернувся Олег Тимосевич.

Депутата підтримав інший колега по раді, Руслан Мороз з питанням “Як мені голосувати?” звернувся до мера міста. Депутат Мороз висловив зауваження щодо фінансової діяльності комунальних підприємств міста.

Після тривалого обговорення, міський голова, що кожен з депутатів має прийняти рішення і проголосувати. “За” проголосували 24 депутати ( один депутат не зміг проголосувати через систему, тому усно вніс свій голос – ред).




коментарів: 2
  1. Парадокс… Всі депутати від ” Самопомочі” , крім голови Фракції Сергеєвої ,не підтримали бюджет міста на 2019 рік , мабуть із-за того , що бюджет складений не так як повинен би бути. От Сергеєва проголосувала ” За” – мабуть за те , що в цьому бюджеті зафіксовано майже у 3 рази порівняно з 2017 роком зростання заробітної плати місцевим чиновникам міської радм і таку заробітну плату отримає і її сестра , яка працює заступником начальника управління освіти …

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

16 Травня, Четвер
15 Травня, Середа