<

Перейменування Володимира: суд підтвердив законність рішення міської ради

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:12 | 5.04.2022 / Володимир / /
Перегляди
1168
/ 1 коментар

Волинський окружний адміністративний суд відмовив у задоволенні позову мешканця Володимира про скасування та визнання протиправним протоколу громадських слухань про повернення місту Володимир-Волинському історичної назви «Володимир».

Як йдеться у рішенні Волинського окружного адміністративного суду від 28-го березня, мешканець Володимира подав позов до міської та обласної ради про визнання протиправними та скасування протоколу громадських слухань від 9-го вересня 2021 року про повернення місту Володимиру-Волинському історичної назви “Володимир”.

Також чоловік позивався до міської ради Володимира про скасування рішення №10/3 від 1-го жовтня минулого року “Про підтримку ініціативи щодо повернення місту Володимир-Волинському історичної назви “Володимир” та рішення Волинської обласної ради від 20-го жовтня 2021 року №9/4 “Про перейменування міста Володимир-Волинський”.

Позивач послався на те, що нібито міська рада при проведенні громадських слухань було порушено вимоги Статуту територіальної громади міста Володимир-Волинського, Положення про громадські слухання, а саме: участі всіх бажаючих громадян, обранні голови зборів, належності більше 50% громадян, які в них брали участь, до посадових та службових осіб місцевого самоврядування, комунальної власності.

Також позивач скаржився, що під час проведення громадських слухань міська рада не врахувала результати референдуму від 29-го березня 1998 року, де більшість мешканців тоді висловилась проти перейменування.

Скасувати рішення міської ради і обласної ради мешканець міста вимагав у зв’язку з тим, що ніби-то громадські були проведенні з порушенням. Нагадаємо, тоді 137 проголосували за перейменування. Проти були 4 людини.

Заслухавши обидві сторони, Волинський оружний суд вирішив у задоволенні позову до Володимир-Волинської міської ради та Волинської обласної ради про визнання протиправними та скасуванні протоколу громадських слухань і рішень, відмовити повністю.

Читайте також:




один коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Квітня, Неділя
27 Квітня, Субота