<

ОСББ «Каштан» у Володимирі майже пройшло повну термомодернізацію: мешканці розповіли, як живеться в оновленому будинку

Цей запис опубліковано більш як рік тому
11:28 | 24.06.2021 / Володимир / , , , /
Перегляди
1703
/ Коментарі відсутні

Йдуть до завершення роботи у ОСББ «Каштан», що на вулиці Сагайдачного у Володимирі. Влітку 2020-го року вони тільки розпочалися, але всього за рік вдалося завершити заміну даху, ремонт горища, встановлення ІТП та ін. Мешканці радіють: платіжки за тепло цьогоріч вже були значно меншими.

Нагадаємо, що роботи підтримує Фонд енергоефективності. Так жителі ОСББ можуть вдосконалити та енергомодернізувати свої будинки, а матеріально їм допомагає держава. Програма передбачає компенсацію до 70% від вартості усіх ремонтних робіт.

Студія БУГу: як покращити житловий фонд ОСББ завдяки програмі «Енергодім» та міським програмам підтримки

Будинку майже 40 років і він перебував не в найкращому стані. Власними коштами і силами відремонтувати будівлю жителі були не в змозі, а тому вирішили скористатися вигідною пропозицією Фонду енергоефективності.

Відтак, у 5-типоверховому будинку проведено комплексну термомодернізацію: утеплено дах і фасад, замінено на енергозберігаючі всі вікна та двері, а також утеплено балкони, встановлено нові внутрішньобудинкові мережі спільного користування з ІТП – індивідуальним тепловим пунктом, який здатен автоматично регулювати температуру теплоносія відповідно до температури повітря на вулиці. 

“Ми співпрацюємио з Фондом енергоефективності. Зараз завершують роботи по фасаду, цоколь, будуть робити відмостку. Міняємо каналізаційні труби. Роботами задоволені”, – розповіла голова ОСББ Олена Лавренюк.

Як розповіли мешканці будинку, цьогоріч вже вдалося зекономити на опаленні.

“У нас вийшло наполовину менше платити в опалювальний сезон, ніж у минулі роки. Вже частину робіт прийняв Фонд енергооефективності. Приїжджалди та перевіряли представники з фонду. Якщо були зауваження, то їх усували. Ми думаємо, в нас буде найкраще ОСББ у Володимирі”, – говорять люди.

Раніше БУГ показував, як виглядав будинок, коли роботи з утеплення тільки починалися.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота
26 Квітня, П’ятниця